Balkan Dox

Inside the Red Brick Wall

理大圍城

Hong Kong SAR China
2020 — 88 min / Colour

1

Përshkrimi

Lëvizja Anti-ELAB arriti në një pik tmerrues në mes të nëntorit në Universitetin Politeknik të Hong Kongut. Kur protestuesit që bllokonin Tunelin Cross-Harbour, u tërhoqën në universitet, policia rrethoi zonën dhe e mbylli shkollën. Qytetarët e shqetësuar bënë disa përpjekje shpëtimi, por mezi afroheshin afër kampusit. Ndërkohë, brenda atyre mureve me tulla të kuqe, kamera kapi dëshpërimin dhe vendosmërinë e protestuesve të kapur.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

This documentary has been directed by the group Hong Kong Documentary Filmmakers, who prefer to stay anonymous for fear of potential government retaliation.

Buy Tickets (Cinema) View Online

Regjia

Hong Kong Documentary Filmmakers

Producent

Hong Kong Documentary Filmmakers

Kinematografia

Hong Kong Documentary Filmmakers

Editimi

Hong Kong Documentary Filmmakers

Zëri

Hong Kong Documentary Filmmakers

Shfaqjet dhe Çmimet

IDFA, Netherlands, 2020
Best Editing

TIDF, Taiwan, Taiwan, 2021
Chinese Documentary Award

Krakow FF, Czech Republic, 2020

DocAviv FF, Israel, 2021