Balkan Dox

Listen To the Beat of our Images

French Guiana
2021 — 15 min / Colour and B&W

1

Përshkrimi

60 vite më parë, qeveria franceze vendosi të krijojë qendrën e saj hapësinore në Kourou (Guiana Franceze, Amerika Jugore). 600 banorë të Guianas ishin shpronësuar për të lejuar Francën që të realizojë ëndrrën e saj të kërkimit hapësinor. Duke përdorur hulumimin në terren dhe proceset video-edituese në arkiva, Listen to the Beat of our Images i jep një zë një popullate të paparë dhe të shukatur.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Audrey Jean-Baptiste is a documentary and fiction filmmaker. She works between France and French Guiana. Her films address issues of race, gender and sexuality. Her first documentary film Fabulous (2019) has been selected in about sixty international festivals such as IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam). Her third movie, Adieu l'enfance, produced by Films Grand Huit is currently in post-production. Maxime Jean-Baptiste is a filmmaker based between Brussels and Paris. His audiovisual and performative work lies between documentary film and contemporary art. Nou voix (2018), his autobiographical video work, received the jury prize at the Festival des Cinémas Différents et Expérimentaux de Paris.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Audrey Jean-Baptiste

Maxime Jean-Baptiste

Producent

Gérard Azoulay

Kinematografia

Audrey Jean-Baptiste

Editimi

Audrey Jean-Baptiste

Zëri

Clément Laforce

Shfaqjet dhe Çmimet

Clermont-Ferrand , France, 2021

CPH:DOX, Denmark, 2021

Hot Docs , Canada, 2021