CLAIRE SIMON

Claire Simon e lindur në Londër, filloi karrierën e saj duke drejtuar filma të shkurtër të pavarur. Pasi zbuloi praktikën e kinemasë direkte me Ateliers Varan, ajo pastaj bëri disa dokumentarë të tillë si Coûte que coûte dhe Récréations, të cilët morën çmime të shumta. Më pas, ajo shkroi dhe drejtoi tre filma artistikë të metrazhit të gjatë (Sinon oui, Ça brûle dhe Les Bureaux de dieu), të cilët u prezantuan në Dyjavëshin e Drejtorit në Kanë. Ndërsa shumë nga filmat e saj si Nord, Le Bois Dont les Rêves Sont Faits, Le Concours dhe Young Solitude kanë pasur premierat e tyre në festivale prestigjioze të filmit, ajo do të vazhdojë traditën e saj “premierë” me trillimin e saj të fundit artistik “I want to talk about Duras “, në San Sebastian 2021.

DEA GJINOVCI

Dea Gjinovci është një regjisore-producente zvicerane-shqiptare me seli mes Parisit dhe Gjenevës. Ajo është një alum 2019 Sundance Talent Forum dhe Anëtar i Pavarur i Filmit. Dokumentari i shkurtër i saj i vlerësuar me çmime “Sans le Kosovo” fitoi Filmin më të Mirë Kombëtar në DokuFest në 2017, ndërsa dokumentari i saj debutues me metrazh të gjatë “Wake up on Mars” mori mbështetje nga Instituti i Filmit Sundance dhe Ford Foundation/JustFilms, si dhe fitoi çmimi i fushës “Perspectives d’un doc” në Visions du Réel 2018. Premiera u shfaq virtualisht në Festivalin e Filmit Tribeca 2020 dhe Visions du Réel në Zvicër. Gjinovci u vlerësua me “Best New Talent” në Festivalin Biografilm 2020 dhe Zagrebdox 2021, dhe Wake Up on Mars u nominua për çmimin prestigjioz “Prix de Soleure” dhe “Opera Prima” në Solothurner Tage 2021.

SVETLA TURNIN

Svetla Turnin është bashkëthemeluese, Drejtore Ekzekutive dhe Shefe e Shpërndarjes së Kinema Politica, një ekspozitë dhe rrjet shpërndarës me bazë kanadeze për dokumentarë politikë në të gjithë botën, dhe platforma e transmetimit në internet CP On Demand. Në vitin 2016 ajo bashkë-themeloi Cinema Politica Productions, e cila është e përkushtuar për të mbështetur punën e grave në zhvillim dhe kineastëve queer, dhe aktualisht është duke prodhuar AGENT DYNAMO nga regjisorja bullgaro-kanadeze Lea Marinova. Svetla shkruan dhe boton për aktivizmin dokumentar, gratë në dokumentarë dhe festivale filmash. Ajo aktualisht është redaktore e ftuar për edicionin e ardhshëm mbi Kinema dhe Rezistencë për botimin e pavarur të majtë bullgar Dversia. Që nga viti 2016 ajo është duke kuruar konkursin e dokumentarëve në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Sofje dhe është diplomuar në EURODOC 2018.