AHMET GÜRATA

Ahmet Gürata është një akademik, kritik filmi dhe kurator i festivalit. Aktualisht, ai është një studiues i lartë vizitues në Institutin e Studimeve Turke të Universitetit të Stokholmit (SUITS). Ai ka botuar një kërkim mbi historinë e kinemasë turke, pritjet, xhirimet dhe dokumentarët në antologji dhe revista. Hulumtimi i tij aktual përfshin projekte mbi studimet arkivë dhe krahasuese të filmit. Ai gjithashtu punon si programues për Antalya Film Festival dhe Festival on Wheels.

BRIGID O'SHEA

Brigid O’Shea filloi karrierën e saj në Berlin International Film Festival, duke punuar me departamente të ndryshme duke përfshirë Berlinale Talents, Berlinale Co-Production Market dhe EFM. Ajo filloi të punojë për DOK Leipzig, së pari si koordinatore e Programit të Industrisë DOK në 2010 dhe më pas u emërua Shefe e Industrisë DOK në fund të vitit 2014. Ajo u largua nga ky post në 2021 për të krijuar Shoqatën Dokumentare të Evropës, për të futur në një të re brez profesionistësh dhe avokues në nivel pan-Evropian për kineastët e dokumentarëve. Aktualisht ajo shërben në bordet këshilluese të B2B Doc dhe DMZ Doc

JETON JAGXHIU

Jeton Jagxhiu është artist grafik, menaxher dhe bashkëthemelues i “Punëtori Grafike”, një studio reklamash me bazë në Prizren dhe një shtypshkronjë. Ndër shumë gjëra të tjera, Jetoni shkruan për ushqimin, kulturën, identitetin dhe është gjithashtu një aktivist mjedisor dhe politik.