INTERNATIONAL SHORTS

Les Chenilles

France, Lebanon
2023 — 30' / Color

1

Buy Tickets

Përshkrimi

Asma dhe Sarah, dy gra me origjinë nga Levanti, e gjejnë veten duke punuar në restorantin e njëjtë në qytetin e Lionit në Francë. Të dyja bartin me vete barrën e shtëpisë që janë detyruar ta lënë prapa. Fillimisht të ndryshme nga njëra tjetra, gradualisht ato zbulojnë kërcënimin e përbashkët që i lidh ato – një që daton atëherë kur Rruga e Mëndafshtë lidhte Lionin me vendet e tyre. Në mesin e emigrimeve me forcë, a mund ta lëmë prapa armiqësinë tonë për të gjetur ngushëllim te njëra tjetra?

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Michelle Keserwany and Noel Keserwany are Lebanese musicians, writers, and filmmakers. The sisters are known for their satirical music videos that criticize the Lebanese corrupt political system. Ever since Michelle co-wrote Capernaum with director Nadine Labaki, they started their own film projects. Between 2019 and 2021, they both received grants from the French Institute to reside at La Cite des Arts in Paris and work on their film projects. They live between Beirut and Paris.

Buy Tickets

Regjisorë

Michelle Keserwany

Noel Keserwany

Producent

Marine Vaillant

Kinematografia

Karim Ghorayeb

Editorë

Karim Ghorayeb

Zërimi

Cedric Kayem

Kontakti

Lights On
[email protected]