GREEN DOX

Waste vol. 1

Finland
2020 — 56' / Color

1

Përshkrimi

Një film episodik, si në ëndërr për mbeturinat e njerëzimit. Filmi gjurmon një udhëtim nëpër Afrikë, Evropë dhe SHBA, të ndërmarrë në pasojat e hiper-inflacionit, trafikimit njerëzor, mbeturinave elektronike, industrisë së armëve dhe vdekjes për të shfaqur se si mallrat si armët e sofistikuara, veturat, paratë, bile edhe kujtimet mund të kthehen në mbeturina dhe se si mbeturinat mund të ndryshojnë papritmas në vlera, teksa ndërron kuptimi simbolik.

Biografia e Regjisorëve

Media artist and filmmaker Jan Ijäs lives and works in Helsinki, Finland. Studied documentary film directing in University of Art and Design Helsinki and creative writing and art education in Jyväskylä University. Ijäs works with documentary, fiction and experimental film. The films of Ijäs deals with serious and difficult social themes, like migration into foreign and hostile societies. Ijäs films have been shown widely abroad film festivals and as installations in museums and galleries.He has won numerous awards, including Charlottenborg Spring Exhibition Jury Award in 2012 the Finnish Risto Jarva Prize in 2011, Amnesty International Award at the IndieLisboa film festival in Portugal 2018.

Regjisorë

Jan Ijäs

Producent

Jan Ijäs

Kinematografia

Arttu Peltomaa

Cristian Manzutto

Jan Ijäs

Marko Luukkone

Ville Piippo

Editorë

Jan Ijäs

Okku Nuutilainen

Zërimi

Svante Colérus