The Viewing Booth

Israel, United States
2019 — 70 min / Colour

1

Përshkrimi

THE VIEWING BOOTH eksploron një hapësirë kinse jashtë kufijve të kinemasë – përvoja e brendshme e shikuesit. Në një hapësirë si laborator, Maia Levy, një grua e re amerikane, shikon video që e portretizojnë jetën në qytetin e Bregut Perëndimor të Hebronit, derisa verbalizon mendimet dhe ndjenjat e saj në kohë reale. Një mbështetëse entuziaste e Izraelit, pamjet në video, të përhapura në pjesën më të madhe nga organizata e të drejtave të njeriut B’Tselem, bien në kundërshtim me disa nga bindjet e thella të Maias. Ndjeshmëria; inati; turpi; animet e lindura dhe kureshtja e shëndetshme – të gjitha paguhen para syve tanë teksa shikojmë se si ajo i shikon pamjet e krijuara nga Okupimi. Teksa Maia lundron dhe negocion brenda imazheve, të cila e kërcënojnë pikëpamjen e saj për botën, ajo po ashtu reflekton në mënyrën se si i sheh ato. Reagimet e saj të çiltra dhe të menjëhershme formojnë dëshmi filmike të llojit të vet në psikologjinë e shikuesit në epokën digjitale.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Ra’anan Alexandrowicz born in Jerusalem, Israel in 1969. He completed his studies at Jerusalem’s Sam Spiegel Film and Television School in 1996.

Regjisor

Ra'anan Alexandrowicz

Producent

Ra'anan Alexandrowicz

Liran Atzmor

Kinematograf

Zachery Reese

Montazha

Ra'anan Alexandrowicz

Neta Dvorkis

Zërimi

Rotem Dror

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2020

CPH:DOX Festival, Denmark, 2020

True/False Festival, United States, 2020

DocAviv, Israel, Israel, 2019

Kontakti

ro*co films
+415 332 6471
[email protected]