Balkan Dox

Taming the Garden

მოთვინიერება

Switzerland, Germany, Georgia
2021 — 90 min / Colour

1

Përshkrimi

Një burrë i fuqishëm, i cili po ashtu është ish kryeministër i Gjeorgjisë, ka zhvilluar një hobi elegant. Ai mbledh drunj shekullor përgjatë bregut të Gjeorgjisë. Ai i autorizon njerëzit e tij që t’i çrrënjosin ata e ti sjellin në kopshtin e tij privat. Disa nga këta drunj janë të gjatë sa një ndërtesë 15 katëshe. Dhe në mënyrë që të transplantohet një dru i përmasave të tilla, priten drunj të tjerë, zhvendosen kabllo elektrike dhe shtrohen rrugë të reja nëpër plantazhe të mandarinave. Filmi e zhvendosë konceptin e çrrënjosjes nga kuptimi i saj metaforik në një realitet shtypës, të qartë por megjithatë sureal.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Salomé Jashi was born in Tbilisi, Georgia in 1981. She first studied journalism and worked as a reporter for several years. In 2005 she was awarded a British Council scholarship to study documentary filmmaking at Royal Holloway, University of London. Salomé’s The Dazzling Light of Sunset (2016) was awarded the Main Prize at Visions du Réel’s Regard Neuf Competition as well as at ZagrebDox, Jihlava IDFF, Valdivia IDFF, and several other festivals. Her earlier work, Bakhmaro (2011), made in co-production with ma.ja.de. filmproduktion and MDR/Arte, received an Honorary Mention for a Young Documentary Talent at DOK Leipzig, was awarded as the Best Central and Eastern European Documentary at Jihlava IDFF, and was nominated for the Asia Pacific Screen Awards and Silver Eye Awards. Salomé is the founder of two production companies: Sakdoc Film and Microcosmos, both producing documentaries and fiction of high artistic quality. She was a fellow of Nipkow Scholarship in 2017 and DAAD Artists-in-Berlin Program in 2020.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Salomé Jashi

Producent

Vadim Jendreyko

Erik Winker

Martin Roelly

Salomé Jashi

Kinematografia

Salomé Jashi

Goga Devdariani

Editimi

Chris Wright

Zëri

Philippe Ciompi

Shfaqjet dhe Çmimet

Cinéma du Réel, France, 2021
Young Jury Award

Berlinale, Germany, 2021

Sundance , United States, 2021

Hot Docs , Canada, 2021

CPH:DOX , Denmark, 2021

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.tamingthegarden-film.com/en/