Balkan Dox

The New Gospel

Das Neue Evangelium

Germany, Switzerland, Italy
2020 — 107 min / Colour

1

Përshkrimi

Çka do të predikonte Krishti në shekullin 21? Kush do të ishin dishepujt e tij? Dhe si do ti përgjigjeshin bartësit e sotëm të fuqisë sekulare dhe shpirtërore ndaj kthimit dhe provokimeve të profetit më me ndikim dhe revolucion social në historinë njerëzore? Me “The New Gospel”, Milo Rau po vë në skenë një “Revoltë Dinjiteti”. Nën udhëheqjen e aktivistit Yvan Sagnet, lëvizja po lufton për të drejtat e imigrantëve që kanë ardhur në Evropë nëpër Mesdhe për tu skllavëruar në fushat e domateve në jug të Italisë dhe për të jetuar në geto nën kushte jonjerëzore. Regjisori dhe ekipi i tij kthehen në origjinë të ungjillit dhe e vënë atë në skenë si një shfaqje pasioni të një civilizimi të tërë. Në Matera, në jug të Italisë, ku janë xhiruar filmat madhështor për Jezusin nga Pasoli deri te Gibsoni, del një “New Gospel” politik në mënyrë autentike si dhe teatror dhe filmik për shekullin 21. Një manifest solidariteti me më të varfrit, një revoltë për një botë më të drejtë dhe më humane.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Milo Rau, born in 1977 in Bern (Switzerland), is a director, author and, since 2018, artistic director of NTGent (Belgium). Critics call him the "most influential" (Die Zeit), the "most excellent" (Le Soir), the "most interesting" (De Standaard), the "most controversial" (La Repubblica), the "most scandalous" (New York Times) or "most ambitious" (The Guardian) artists of our time. Since 2002 he has published over 50 plays, films, books and actions . His theater productions have been shown at all major international festivals, including the Berlin Theatertreffen, the Festival d 'Avignon, the Venice Biennale, the Vienna Festival Weeks and the Brussels Kunstenfestivaldesarts, and toured in over 30 countries worldwide.

Buy Tickets (Cinema) View Online

Regjia

Milo Rau

Producent

Arne Birkenstock

Olivier Zobrist

Sebastian Lemke

Kinematografia

Thomas Eirich Schneider

Editimi

Katja Dringenberg

Zëri

Dieter Lengacher

Guido Keller

Shfaqjet dhe Çmimet

IDFA , Netherlands, 2021

Solothurner Filmtage, Switzerland, 2021

Cinéma du Réel, France, 2021

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://dasneueevangelium.de/