Balkan Dox

The Return: Life After ISIS

Spain, United Kingdom
2021 — 90 min / Colour

1

Përshkrimi

Një portretizim me qasje unike të një grupi të grave perëndimore që ia kanë kushtuar jetët e tyre të reja ISIS-it, por që tani duan tu jepet shansi që t’ia fillojnë nga e para në vendet e tyre në Perëndim. Në mesin e tyre ndoshta rekrutja më e famshme britanike Shamima Begum, e cila iku nga vendi kur ishte 15 vjeçe, dhe Hoda Muthana nga SHBA e cila gjoja ka nxitur ndjekësit e saj në Twitter që të mbështesin Shtetin Islamik. Të fyera në përgjithësi nga media, këto gra tani i rrëfejnë historitë e tyre për herë të parë.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Alba Sotorra Clua is an independent filmmaker and producer, the founder of the Barcelona-based production company Alba Sotorra S.L. Alba has worked in Syria, Afghanistan, Korea, Bosnia, Cuba, the US, Guatemala, England, Iran, Pakistan, Puerto Rico, and Qatar, and has lived long periods in the Middle East. Her films have premiered at such international festivals as HotDocs, Shanghai International Film Festival, Karlovy Vary, and Seminci. Her projects include documentary feature film GAME OVER (2015), which received the VIII Gaudí Award from the Catalan Film Academy and COMANDANTE ARIAN (2018), nominated for the Gaudí Awards for Best Documentary in 2019.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Alba Sotorra Clua

Producent

Alba Sotorra Clua

Vesna Cudic

Carles Torras

Kinematografia

Lara Vilanova

Gris Jordana

Núria Roldós

Editimi

Michael Nollet

Xavier Carrasco

Zëri

Jordi Ribas

Shfaqjet dhe Çmimet

Hot Docs, Canada, 2021

SXSW , United States, 2021

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom, 2021

Cleveland IFF, United States, 2021

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.metfilmsales.com/the-return