Balkan Dox

Rock Bottom Riser

United States
2021 — 70 min / Colour

1

Përshkrimi

Teksa llava vazhdon të rrjedhë nga bërthama e tokës në ishullin e Havait – duke shkaktuar rrezik të pashmangshëm – kriza rritet. Astronomët planifikojnë të ndërtojnë teleskopin më të madh në botë në malin më të shenjtë dhe më të nderuar të Havait, Mauna Kea. Bazuar në orientimin antik të Polinezisë, arritjen e misionarëve të krishterë dhe aftësisë së vëzhgimit të origjinës së universit, një hulumtim për ndikimin e kolonializmit të kolonëve, kërkimi për jetë inteligjente, dhe zbulimi i botëve të reja teksa dalim në ekzistencën e planetit tonë.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Fern Silva (1982 USA/Portugal) is an artist who began working as a film editor and cameraperson in NYC. His early films revolved around his relationship to Portugal and have since expanded, underlining the global influence of industry on culture and the environment. For over a decade, his 16mm films have been screened widely in festivals, museums, and cinematheques. They’ve been awarded prizes from the Images Festival (Jury Award), Ann Arbor Film Festival (Gus Van Sant Award), 25FPS Festival (Grand Prix), and most recently, the Agora Post-Production Award from the Thessaloniki International Film Festival. His work has been featured in publications including Cinema Scope, Filmmaker Magazine, and Film Comment. He has taught filmmaking at various institutions including the University of Illinois at Chicago, Bard College, and Bennington College. He studied film at the Massachusetts College of Art and Bard College and is a fellow at the Film Study Center at Harvard University.

Buy Tickets (Cinema) View Online

Regjia

Fern Silva

Producent

Fern Silva

Kinematografia

Fern Silva

Editimi

Fern Silva

Zëri

Mike Stoltz

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2021

IFFR Rotterdam, Netherlands, 2021

MoMA New Directors/New Films , United States, 2021

Cinéma du réel, France, 2021
Winner Original Music Award

Webfaqja Zyrtare e Filmit

http://www.fernsilva.com/