Balkan Dox

Little Palestine - Diary of a Siege

فلسطيننا الصغيرة

Lebanon, France, Qatar
2021 — 83 min / Colour

1

Përshkrimi

Gjatë luftës civile siriane, rrethi i Yarmouk-ut, shtëpia e mijëra palestinezëve, u bë skenë e luftimeve të ashpra e dramatike. Little Palestine (Ditari i një Rrethimi) është film që ndjek fatin e civilëve gjatë rrethimeve brutale, të imponuar nga regjimi sirian, që ndodhi menjëherë pas betejave. Me kamerën e tij, Abdallah Al-Khatib kompozon një këngë dashurie për një vend që me krenari i reziston mizorive të luftës.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Abdallah Al-Khatib was born in 1989 in Yarmouk. He studied sociology at the University of Damascus. Before the revolution, he worked for the UN as coordinator of activities and volunteers. He created the humanitarian aid association Wataad, with several friends, which carried out dozens of projects in several regions of Syria, and in particular in Yarmouk. He participated in several documentary films relating the life of the Yarmouk camp, notably being one of the cameramen of 194. Us Children of the Camp which premiered at Visions du Réel in 2017. The German magazine Peace Green identified him as one of the 2014 “peacemakers”. In Sweden, he received the Per Anger Human Rights Award in 2016. Abdallah currently lives in Germany, where he was recently granted refugee status.

Buy Tickets (Cinema) View Online

Regjia

Abdallah Al-Khatib

Producent

Mohammad Ali Atassi

Jean Laurent Csinidis

Kinematografia

Abdallah Al-Khatib

Editimi

Qutiba Barhamje

Zëri

Pierre Armand

Shfaqjet dhe Çmimet

Visions du Réel , Switzerland, 2021
Interreligious Award