Balkan Dox

Delphine’s Prayers

Les prières de Delphine

Belgium, Cameroon
2021 — 90 min / Colour

1

Përshkrimi

Ky film është portretizim i Delphines, një vajzë e re nga Kameruni, e cila pas vdekjes së nënës së saj dhe braktisjes nga përgjegjësia prindërore e babait, u dhunua në moshën 13 vjeçare. Ajo zhytet në prostitucion për të mbajtur veten dhe të bijën. Ajo përfundon duke u martuar me një burrë belg i cili është sa tri herë mosha e saj, duke shpresuar të gjejë jetë më të mirë ne Evropë për të dhe vajzën e saj. Shtatë vite më vonë, ëndrra evropiane u venit dhe gjendja e saj u bë edhe më e keqe. Delphine, si të tjera, është pjesë e kësaj gjenerate të grave të reja afrikane të shtypura nga shoqëritë patriarkale dhe të lëna me kolonializmin seksual perëndimor si mjet i vetëm mbijetese. Përmes guximit dhe fuqisë së saj, Delphine ekspozon këto segmente të dominimit që vazhdon t’i mbyllë gratë afrikane.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Director of fiction and documentary, Rosine Mbakam graduated from the Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de Diffusion (INSAS) in 2012. Rosine Mbakam grew up in Cameroon. She chose cinema very early on and trained in Yaoundé thanks to the teams of the Italian NGO COE (Centro Orientamento Educativo) where she was introduced to image, editing and directing in 2000.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Rosine Mbakam

Producent

Geoffroy Cernaix

Kinematografia

Rosine Mbakam

Editimi

Geoffroy Cernaix

Zëri

Rosine Mbakam

Loïc Villiot

Shfaqjet dhe Çmimet

Cinema du Réel, France, 2021
Young Audience Award

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom, 2021

True/False, United States, 2021

MoMA’s Doc Fortnight NY, United States, 2021