Balkan Dox

Feast

Netherlands
2021 — 83 min / Colour

1

Përshkrimi

Bazuar në rastin famëkeq me HIV Groningen, në të cilin tre burra drogonin burra të tjerë dhe i infektonin ata me gjakun e tyre të infektuar me HIV, Feast është një film i guximshëm dhe provokues që me shkathtësi reflekton për pyetjet e jetës, vdekjes dhe moralit që kanë dalë nga një prej historive më shqetësuese holandeze. Duke e shpalosur përgjatë shtatë skicave individuale, secila e drejtuar nga Tim Leyendekker por i xhiruar në bashkëpunim me një varg të llojllojshëm të regjisorëve, Feast e ndërthur reportazhin dhe surealizmin, mosbesimin dhe ndjeshmërinë për të shpaketuar zmbrapsjen dhe jehonat e serive të ngjarjeve të rralla tronditëse.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Tim Leyendekker (1973, the Netherlands) is an artist based between Rotterdam and Strasbourg. He received an MFA from the Sandberg Institute in Amsterdam. His films contain a palpable trace of its creation process, engaging the viewer to critically relate to the construction of the work itself. His work has been shown in several major galleries and festivals around the world such as IFFR, the Power Plant (Toronto), EMAF (Osnabrück), Centre Pompidou (Paris) and Loop Barcelona. His most recent film Blinder was nominated for a Tiger Shorts award in Rotterdam and was awarded the main prize at the inaugural edition of Moscow International Experimental Film Festival. Leyendekker also works as a producer for other artists’ work and as an independent film programmer, curating a monthly program at WORM (Rotterdam), and other venues.

Buy Tickets (Cinema) View Online

Regjia

Tim Leyendekker

Producent

Tim Leyendekker

Koert Davidse

Marc Thelosen

Kinematografia

Benito Strangio

Adri Schrover

Reinier van Brummelen

Boris van Hoof

Aafke Beernink

Editimi

Tim Leyendekker

Matte Mourik

Zëri

Hugo Dijkstal

Shfaqjet dhe Çmimet

IFFR Rotterdam, Netherlands, 2021

Cinéma du Réel, France, 2021
Loridan-Ivens / CNAP Award

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://squareeyesfilm.com/features/feast/