Balkan Dox

Naya - Der Wald hat tausend Augen

Netherlands
2021 — 24 min / Colour

1

Përshkrimi

Një dokumentar që ndjek Nayan, një ulkonjë që ka ecur nga Gjermania Lindore deri në Belgjikë e pajisur me kollare GPS. Ulkonja e parë në Belgjikë në 100 vite, ajo më në fund bëhet kryetitull – por prania e saj merr një kthesë misterioze. Ky kolazh soditës i jetës së egër dhe pamjet nga kamera vëzhguese eksplorojnë marrëdhëniet në mes të njerëzve dhe kësaj kafshe të egër ikonike.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Sebastian Mulder (1994) has always been fascinated by the changing relationships between humans and nature and has a love for experimental en poetic documentaries. Through his films Sebastian wants to raise questions about the future of our world. His previous film Nature: All Rights Reserved (2017) screened at various film festivals such as Palm Springs, Interfilm Berlin and the Netherlands Film Festival.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Sebastian Mulder

Producent

Jasper Boon

Kinematografia

Amos Mulder

Editimi

Nina Graafland

Zëri

Jacob Oostra

Shfaqjet dhe Çmimet

Hot Docs , Canada, 2021

Go Short, Nijmegen , Netherlands, 2021

VIS, Vienna , Austria, 2021