Balkan Dox

My Uncle Tudor

Nanu Tudor

Belgium, Portugal, Hungary
2020 — 20 min / Colour

1

Përshkrimi

Pas 20 vitesh qetësi, regjisorja kthehet në shtëpinë e stërgjyshërve të saj, ku në moshën nëntë vjeçare, ajo u përball me sjelljen abuzuese seksuale të dajës së saj. Mbledhja familjare e pritur gjatë vihet përballë bisedës së regjisores jashtë ekranit me dajën e saj për ngjarjet lënduese nga fëmijëria e saj.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Olga Lucovnicova is a Moldovan filmmaker based in Belgium. She studied cinematography for six years at the Academy of Music, Theater and Fine Arts of Moldova, and in 2018 she received an Erasmus Scholarship to study documentary directing in the DocNomads Erasmus Mundus Joint Master Program, delivered by a consortium of three prominent European universities across three countries: Portugal, Hungary and Belgium. In 2020 she graduated from the DocNomads program top of her class and her graduation film Nanu Tudor (2020) was awarded the Golden Bear at the 71st edition of the Berlinale. As a filmmaker, Olga is particularly interested in stories, which can generate social changes and create a platform for discussion. Her filming style combines observational cinema with poetic elements, where the key elements are human emotions and feelings.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Olga Lucovnicova

Producent

Olga Lucovnicova

Kinematografia

Olga Lucovnicova

Editimi

Olga Lucovnicova

Zëri

Olga Lucovnicova

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2021
Golden Berlin Bear

Go Short, Nijmegen, Netherlands, 2021
Go Short Award

Norwegian Short FF, Norway, 2021
Golden Chair Award

Hot Docs , Canada, 2021