Balkan Dox

Still Processing

Canada
2020 — 17 min / Colour

1

Përshkrimi

Një kuti e fotografive magjepsëse familjare zgjon pikëllimin dhe kujtimet e humbura teksa shihen për herë të parë në kamerë. Regjisorja Sophy Romvari dokumenton përvojën e saj të dorës së parë si eksplorim në kinema si terapi në këtë film të shkurtër jo-artistik.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Sophy Romvari is a filmmaker born in Victoria, B.C. and based in Toronto. Her critically acclaimed short films have travelled the international festival circuit and have earned her a reputation as a leading young talent. Her 2017 hybrid documentary Pumpkin Movie premiered at True/False to considerable praise, as well as at Hot Docs and Sheffield Doc Fest. It has been praised by critics as "a lovely, subtle work of feminist protest." In 2018 her short Norman Norman received its world premiere at the Toronto International Film Festival. It was also the centerpiece of “Super Succinct and Radically Direct,” a retrospective of Sophy’s work at the Museum of the Moving Image in New York City. She has directed documentary films for such acclaimed outlets such as CBC Short Docs (In Dog Years, 2019) and Kino Lorber (Remembrance of József Romvári, 2020). Sophy completed her Master of Fine Arts at York University, where she shot her thesis film Still Processing.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Sophy Romvari

Producent

Sophy Romvari

Kinematografia

Devan Scott

Editimi

Sophy Romvari

Will Ross

Kalil Haddad

Zëri

Will Ross

Shfaqjet dhe Çmimet

TIFF, Toronto , Canada, 2020

Molodist IFF, Ukraine, 2021

Indie Memphis FF, United States, 2020
Audience Award