Balkan Dox

The Rifleman

United States
2020 — 18 min / Colour and B&W

1

Përshkrimi

The Rifleman rrëmon thellë në origjinën e Asociacionit Kombëtar të Pushkatarëve (NRA) përmes pamjeve habitëse nga arkivi që përfshijnë dekada, duke zbuluar rrënjët e organizatës moderne në masat shtypëse kundër lëvizjes për të drejtat civile. Nga fillimi i viteve 1950 në kufirin SHBA-Meksikë deri te NRA në epokën pas-të drejtave civile, The RIfleman studion jetën e një burri që ndryshoi përgjithmonë trajektoren e organizatës së armëve, duke zbuluar në mënyrë elegante qasjet ksenofobie dhe radikale që demaskojnë pozicionin e sotëm të NRA-së të ashtuquajtur “pro-Amandamentit të Dytë” .

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Sierra Pettengill’s work focuses on the warped narratives of the American past. Most recently, she directed the ‘Big Dan’s’ episode of the Netflix documentary series Trial by Media. Her 2017 feature-length film, the all-archival documentary The Reagan Show, premiered at the Locarno Film Festival before airing on CNN. Her 2018 all-archival short film, Graven Image, aired on POV and is held at the Legacy Museum in Montgomery, Alabama, and her 2020 short Business of Thought premiered at the Sheffield Documentary Festival. In 2013 she produced the Academy Award-nominated film Cutie & the Boxer, which also won an Emmy Award for Best Documentary, and also co-directed Town Hall for PBS. She has also worked as an archival researcher for many filmmakers including Jim Jarmusch, Mathieu Amalric, and Mike Mills. She was a Sundance Institute Art of Nonfiction Fellow, a fellow at the Yaddo and MacDowell colonies, and writes frequently about film for publications including frieze and Film Comment.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Sierra Pettengill

Producent

Charlotte Cook

Kinematografia

Daniel Garber

Editimi

Daniel Garber

Zëri

Ryan Billia

Daniel Garber

Shfaqjet dhe Çmimet

Sundance , United States, 2021

Ful Frame DFF, United States, 2021

True/False, United States, 2021

Florida FF, United States, 2021

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://fieldofvision.org/the-rifleman