Balkan Dox

The White Death of the Black Wizard

A Morte Branca do Feiticeiro Negro

Brazil
2020 — 10 min / Colour and B&W

1

Përshkrimi

Kujtimet e së shkuarës skllave braziliane rrjedhin në peizazhet e lehta dhe zhurmat pikëlluese. Nëpër një ese vizuale poetike, një udhëtim intim dhe i ndjeshëm reflekton për heshtjen dhe padukshmërinë e njerëzve me ngjyrë në diasporë.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Rodrigo Ribeiro is an Afro-Brazilian filmmaker, documentarist and screenwriter dedicated to social and racial themes. Collaborator of the production company Gata Maior Filmes, believes in artistic freedom and in the formidable insurgency of the marginalized.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Rodrigo Ribeiro

Producent

Julia Faraco

Luiz Gustavo Laurindo

Rodrigo Ribeiro

Kinematografia

Carlos Adelino

Rodrigo Ribeiro

Editimi

Rodrigo Ribeiro

Carlos Eduardo Ceccon

Julia Faraco

Zëri

Leandro Cordeiro

Rodrigo Ribeiro

Shfaqjet dhe Çmimet

Sheffield Doc/Fest , United Kingdom, 2021

Hot Docs , Canada, 2021

DocLisboa , Portugal, 2021

RIDM, Montreal , Canada, 2020

Festival de Brasília , Brazil, 2020
Best Director, Canal Brasil Award

Webfaqja Zyrtare e Filmit

http://gatamaior.com.br/