Balkan Dox

The First 54 Years: An Abbreviated Manual for Military Occupation

Israel, France, Finland, Germany
2021 — 110 min / Colour and B&W

1

Përshkrimi

“Okupimi ushtarak” është term abstrakt, i hapur për interpretime të gabuara. Çka nënkupton “okupim”? Çka nënkupton për njerëzit që jetojnë nën okupim? Çfarë masash duhet të merren që të zbatohet ai okupim? Filmi rrënjos kuptimin në termin “okupim” në formën e një “manuali për okupim ushtarak” i nxjerrë nga dëshmitë e atyre njerëzve që e kanë zbatuar në praktikë. Regjisori Avi Mograbi i pret shikuesit në dhomën e tij të ndenjes dhe u ofron depërtim në atë se si funksionon okupimi i një kolonialisti, logjika prapa praktikave që prodhon dhe tonalitetet e ndryshme të mendimit që duheshin për tu aplikuar në situata të ndryshme në mënyrë që të mbahet. Në prezantimin e tij Mograbi përdor si rast studimi okupimin ushtarak izraelit 54 vjeçar të territoreve palestineze të Bregut Perëndimor dhe Rripit të Gazas.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Israeli filmmaker and video artist Avi Mograbi was born in 1956 in Tel Aviv, where he lives and works to this day. Having studied art and philosophy, he gained his first production experiences working as an assistant director on commercials and feature films, while his own filmmaking career began in 1989. Since 1999, he has taught documentary and experimental film at Tel Aviv University and the Bezalel Academy of Art and Design in Jerusalem.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Avi Mograbi

Producent

Camille Laemlé

Serge Lalou

Annie Ohayon-Dekel

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2021

Visions du Réel , Switzerland, 2021

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom, 2021