Balkan Dox

O

Austria, France
2021 — 5 min / Colour

1

Përshkrimi

Stop Motion – një valltar teksa regjisori përmbahet nga lëvizjet e tepërta në një vilë në Brittany, duke u sprapsur nga individi si dhe gjendja shoqërore e përshkruar nga filozofi francez Paul Virlio si “inercioni polar”. Kuadër pas kuadri, Paul Wenninger i bën rrathët që rrinë të palëvizur, në një sallon fillimisht tërësisht të zbrazët, me shpinën e tij të kthyer gjithmonë nga muri – dhe mbi të gjitha, nga dritarja: Duket se po fluturon një kohë e stuhishme derisa marrëdhënia në mes të së brendshmes dhe të jashtmes lëkundet, edhe nëse pamjet “jashtë” dhënë vrojtuesit me të madhe përbëhen nga projektime: drunj, plazhe, parqe të xhiruara me shpejtësi, tonalitet me interval kohe. Nëse e shikon O-në vazhdimisht si një kthesë, ai del si një nga ato veprat në të cilat “trupa” të ndryshëm të gjetur në krijimtarinë e Wenninger – koreografi, instalacion, animacion – shkrihen në mënyrë të ngjeshur.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Paul Wenninger, born 1966 in Vienna. Freelance dancer, author of choreographical pieces, and film maker with a focus on pixilation and animation. Since 1999 he is the artistic director of Kabinett ad Co., a working platform for interdisciplinary projects with a focus on the body. Collaborations with various choreographers and companies, e.g. in France with Cie. Catherine Diverrès at Centre Choreographique National de Rennes et Bretagne. His works have been shown internationally and received several awards.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Paul Wenninger

Producent

Paul Wenninger

Kinematografia

Paul Wenninger

Animacionet

Paul Wenninger

Editimi

Michael Derrossett

Zëri

Michael Derrossett

Shfaqjet dhe Çmimet

Kurzfilmtage Oberhausen , Germany, 2021