Balkan Dox

Long Live The Antipodes!

¡Vivan las antipodas!

Germany, Argentina, Netherlands, Chile
2011 — 108 min / Colour

1

PĂ«rshkrimi

Me këtë film Victor Kossakovsky ia plotëson vetes një dëshirë të fëmijërisë. A nuk e kemi pyetur secili veten si fëmijë se ku do të dilnim në qoftë se e gërmojmë një tunel nëpër qendër të tokës? A nuk e kemi vrarë mendjen se çfarë po ndodh në këtë moment nën këmbët tona pikërisht në anën tjetër të planetit? Në këtë film kjo imagjinatë kthehet në realitet. Me imazhet që të lënë pa frymë dhe me një montazh mahnitës shkojmë në një udhëtim në antipodet pak të banuara të botës. Ne zbulojmë mrekullitë dhe kontradiktat e natyrës dhe njerëzve përreth globit.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Victor Kossakovsky Born on July 19, 1961 in Leningrad. In 1988 he finished the Higher Courses of Film Writers and Directors in Moscow. He started his own production company, Kossakovsky Film Production, based in San Petersburg, to create a cinema with a strong focus in poetics and reality.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Victor Kossakovsky

Producent

Heino Deckert

Kinematografia

Victor Kossakovsky

Editimi

Victor Kossakovsky

ZĂ«ri

Guido Beremblum

Shfaqjet dhe Çmimet

DokuFest, Kosovo, 2012

True/False, United States, 2012
True Vision Award

Thessaloniki FF , Greece, 2012
Winner WWF Award

La Biennale di Venezia , Italy, 2012

IDFA, Netherlands, 2011