How to Disappear

Austria
2020 — 21 min / Colour

1

Përshkrimi

A është e mundur të dezertosh në një lojë gjuajtësish? Bashkë me pyetjen, “How to Disappear” reflekton për luftën dhe lojën, disiplinën dhe mosbindjen. Sepse historia e mosbindjes është po aq e vjetër sa historia e luftës – e megjithatë akti i dezertimit shkon përtej hapësirës së veprimit të lojës. I xhiruar në peizazhe luftarake megjithatë piktoreske të luftës të gjuajtësit online “Battlefield V” grafikat tejet reale bëhen sfondi i një rrëfimi si ese. Zëri i narratorit krijon një të carë përmes të cilës realitetet fizike depërtojnë në skenën argëtuese të depolitizuar të lojës. Duke përdorur performanca dhe intervenime në fushëbetejën digjitale, “How to Disappear” eksploron horizontin dhe kufijtë e makinës argëtuese audiovizuale.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Leonhard Müllner, born 1987 in Graz, lives and works in Vienna as Visual Artist and Media Researcher. Robin Klengel MA, born 1988 in Graz. He works as artist, illustrator and cultural anthropologist in Vienna and Graz. He is interested in individual and collective tactics of spatial appropriation, and mechanisms of order and control of the urban as well as the digital public spaces.

Shiko Filmin Online

Regjisor

Robin Klengel

Leonhard Müllner

Producent

Robin Klengel

Leonhard Müllner

Michael Stumpf

Kinematograf

Michael Stumpf

Montazha

Leonhard Müllner

Michael Stumpf

Robin Klengel

Zërimi

Bernhard Zorzi

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2020

Kontakti

LEMONADE FILMS
Verein zur Verwertung von audiovisuellen Medien
Zieglergasse 84/1
1070 Vienna, Austria
[email protected]