Pearl of the Desert

Maru ro moti

India, South Korea
2019 — 82 min / Colour

1

Përshkrimi

Në shkretëtirën indiane, Moti këndon për tu liruar nga prangat e zakoneve të vjetra. Pas një udhëtimi muzikor të tijin, ai e kupton se ku përket muzika e tij. Moti Kahn, një djalë 12 vjeçar indian, është i talentuar në këndim. Ai adhuron të këndojë këngët Manganiyar, një pjesë e madhe të cilave ka qenë traditë e kamotshme e marrëdhënies artist-patron i trashëguar. Por Motit i duket poshtëruese këndimi për patronët e tyre me që ata akoma trajtohen në mënyrë të ulët, dhe ai synon të fitojë respekt nga bota përmes muzikës. Ai niset në një udhëtim për në botën më të madhe – a do të jetë në gjendje ta mbajë shpirtin e Manganiyarve?

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Pushpendra Singh studied at the Film and Television Institute of India, Pune - where he is now a visiting faculty member - and at the 2011 Berlin Talent Campus. He played a lead role in “The Man’s Woman and Other Stories” (2009) - a Special Mention in the Orizzonti section at Venice FF. He also acted in Maximilian Linz’s German feature “Ich will mich nicht künstlich aufregen” (2014), screened at Berlin FF. His debut feature as a director “Lajwanti” (2014) was premiered at Berlin FF. “Ashwatthama” (2017), his second feature, was premiered at Busan IFF in New Currents section.

Buy Tickets Shiko Filmin Online

Regjisor

Pushpendra Singh

Producent

Pushpendra Singh

Heejung Oh

Kinematograf

Ravi Kiran Ayyagari

Montazha

Pushpendra Singh

Reema Kaur

Zërimi

Ajit Singh Rathore

Shfaqjet dhe Çmimet

IDFA, Netherlands, 2019

CPH:DOX, Denmark, 2020

Krakow FF, Poland, 2020

Mumbai FF, India, 2019

Kontakti

Taskovski Films
19-21 Christopher Street, London, EC2A 2BS
C/o Very Ard Times Ltd Tower 42 25 Old Broad Street,
London, England, EC2N 1HQ, UK