Coded Bias

United States, China, United Kingdom, South Africa
2020 — 87 min / Colour

1

Përshkrimi

Code for Bias është një dokumentar u metrazhit të gjatë që ndjek rënien e zbulimit befasues të hulumtuesit të Media laboratorit MIT Joy Buolamwini që shumica e softuerëve për njohjen e fytyrave nuk shohin me saktësi fytyrat me lëkurë të errët apo ato të grave, dhe fillon të zbulojë tipe të tjera të animeve në algoritmet e mësimit të makinave që ndikojnë te të gjithë ne. Përmes transformimit të Joyit nga shkencëtar në avokat të palodhshëm për të shtyrë legjislacionin federal të parë ndonjëherë për drejtimin e kësaj teknologjie, Code for Bias hedh dritë mbi ndikimin e AI në të drejtat civile dhe demokracinë.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Filmmaker Shalini Kantayya directed the season finale episode for the National Geographic television series Breakthrough, Executive Produced by Ron Howard, broadcast globally in June 2017. Her debut feature film Catching the Sun, premiered at the Los Angeles Film Festival and was named a New York Times Critics’ Pick. Catching the Sun released globally on Netflix on Earth Day 2016 with Executive Producer Leonardo DiCaprio, and was nominated for the Environmental Media Association Award for Best Documentary.

Regjisor

Shalini Kantayya

Producent

Shalini Kantayya

Kinematograf

Steve Acevedo

Montazha

Shalini Kantayya

Zachary Ludescher

Alex Gilwit

Shfaqjet dhe Çmimet

Sundance, United States, 2020

Hot Docs, Canada, 2020

AFI Docs, United States, 2020

Full Frame DFF, United States, 2020

SXSW, United States, 2020

Webfaqja Zyrtare e Filmit

http://www.codedbias.com

Kontakti

7TH EMPIRE MEDIA
361 Clinton Avenue #14B
Brooklyn, NY 11238, USA
646-942-7444
[email protected]