Aswang

Philippines, France, Norway, Germany, Qatar
2019 — 82 min / Colour

1

Përshkrimi

Kur Rodrigo Duterte votohet President i Filipineve, ai vë në lëvizje një makineri vdekje për të ekzekutuar shitësit e dyshuar të drogës, përdoruesit, dhe kriminelët e vegjël. Aswang ndjek njerëzit fatet e të cilëve gërshetohen me dhunën në rritje gjatë dy viteve vrasje në Manila.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Alyx Ayn Arumpac is a Filipina documentary filmmaker. She received a Master in Documentary Filmmaking from the Docnomads Erasmus Mundus Master Course (Portugal, Hungary, Belgium) and a Bachelor in film at the University of the Philippines. She directs and produces short documentaries for one of the top TV networks in Manila. Aswang is her first feature film.

Regjisor

Alyx Ayn G. Arumpac

Producent

Armi Rae Cacanindin

Kinematograf

Alyx Ayn G. Arumpac

Montazha

Anne Fabini

Zërimi

Rj Cantos

Shfaqjet dhe Çmimet

IDFA , Netherlands, 2019
FIPRESCI Award

Thessaloniki DFF, Greece, 2020
Amnesty International Award

Cinéma du Réel, France, 2020

True/False FF, United States, 2020

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom, 2020

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://www.aswangmovie.com/

Kontakti

LevelK
Gl. Kongevej 137 B, 3rd floor
1850 Frederiksberg C, Denmark
+45 48 44 30 72
[email protected]