Sunless Shadows

Iran, Norway
2019 — 74 min / Colour

1

Përshkrimi

Në një qendër të mbajtjes për të reja në Iran, një grup adoleshentësh i shërbejnë dënimit të tyre për vrasjen e etërve të tyre, bashkëshortëve apo meshkuj të tjerë të familjes. Përtej burgut, ngadalë e kuptojmë që ky ambient i mbyllur vetëm për femra është edhe strehë e grave, larg një shoqërie agresive të dominuar nga meshkujt. Regjisori ka krijuar një marrëdhënie të jashtëzakonshme me këto gra të burgosura, duke filmuar biseda e tyre të sinqerta dhe ndërveprimet gazmore, dhe të cilat privatisht hapen për pasojat, dhe ndonjëherë edhe arsyet e veprimeve të tyre.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Mehrdad Oskouei is one of the most important independent Iranian documentary filmmakers. He studied directing at the Tehran University of Art. The film producer, photographer, author and lecturer is a founding member of the Institute of Anthropology and Culture. His films have received several awards at Iranian and international festivals.

Regjisor

Mehrdad Oskouei

Producent

Mehrdad Oskouei

Siavash Jamali

Kinematograf

Mehdi Azadi

Montazha

Amir Adibparvar

Zërimi

Mahmoud Khorsand

Shfaqjet dhe Çmimet

IDFA, Netherlands, 2019
Best Director award

Krakow FF, Poland, 2020
Silver Horn award

Big Sky DFF, United States, 2020
Special Mention

MoMA Doc Fortnight, United States, 2020

DOK.fest München, Germany, 2020

Kontakti

DreamLab Films
14, chemin des Chichourliers
06110 Le Cannet – France
+33(0)4 93 38 75 61
[email protected]