Green Blood

France
2019 — 90 min / Colour

1

Përshkrimi

Green Blood është rezultat i një bashkëpunimi në hetimin e praktikave të tri kompanive të minierave që operojnë në Tanzani, Indi dhe Guatemala. Gjatë tetë muajve, katërdhjetë gazetarë nga pesëmbëdhjetë shtete kanë vazhduar punën e gazetarëve lokal që janë kërcënuar, burgosur apo vrarë si rezultat i hetimeve të tyre në koston mjedisore dhe njerëzore të industrisë së minierave. Ky dokumentar është raport i prapaskenës së këtij bashkëpunimi të jashtëzakonshëm.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Arthur Bouvart is a French investigative journalist and documentary filmmaker. He is currently coordinating the work of the 45 journalists of the « Daphne Project » and co-directed the documentary piece “Daphne : a pen too sharp”, produced by Premières Lignes Télévision and broadcast on the French public television. Jules Giraudat is a French investigative journalist and documentary filmmaker. He recently coordinated the work of the 45 journalists of the Daphne Project and co-directed the documentary piece “Daphne : celle qui en savait trop”, produced by Premières Lignes Télévision and broadcast on French public television.

Regjisor

Arthur Bouvart

Jules Giraudat

Producent

Laurent Richard

Aurélie Meimon

Kinematograf

Raoul Seigneur

Arthur Bouvart

Jules Giraudat

Ram Pateriya

Christophe Barreyre

Julien Mauranne

Montazha

Mathieu Goasguen

Matthieu Lère

Shfaqjet dhe Çmimet

Hot Docs, Canada, 2020

Kontakti

MEDIAWAN RIGHTS
132, Avenue du Président Wilson
93213 LA PLAINE SAINT DENIS
+33-1 49 22 20 01
[email protected]