The Exit of the Trains

Ieşirea trenurilor din gară

Romania
2020 — 175 min / Colour and B&W

1

Përshkrimi

Më 29 qershor, 1941, banorët çifut të qytetit Iasi u rrethuan dhe u rrahën, shtëpitë dhe dyqanet u plaçkitën, dhe shumica e burrave u vranë apo u futën në trena ku më vonë vdiqën nga asfiksia. Përderisa gjermanët morën pjesë në masakër, shumica e kryesve të krimeve ishin policë, ushtarë dhe civilë rumunë. Si mund ta trajtoj një film këtë krim? Radu Jude dhe Adrian Cioflanca kanë synuar një qasje radikale dhe të thjeshtë: filmi rendit emrat e atyre që vdiqën prej A deri në Z, duke i ilustruar ata me fotografi nga pasaportat dhe albumet familjare. Të dhënat tepër të kthjellëta dëgjohen në prapavijë. Përmes përsëritjes, grumbullimit dhe ndryshimit, regjisorët e bëjnë të qartë shkallën e mizorisë, lejojnë daljen e nuancave dhe u jep numrit të viktimave – 13,000- formë konkrete, derisa në fund, pas rreth dy orë e gjysmë, ata e përfundojnë me një regjistër vizual tërësisht ndryshe.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Radu Jude born in Bucharest, Romania in 1977. He graduated with a degree in Film from Bucharest's Media University in 2003. His debut feature film Cea mai fericită fată din lume, which screened in the Berlinale Forum in 2009, received worldwide attention. Adrian Cioflâncă born in Piatra Neamt in 1974. He studied History. His work as a historian is particularly focused on the history of the Holocaust and communism as well as political violence. He is currently director of the Wilhelm Filderman Center for the Study of Jewish History in Romania. Cioflâncă has worked as a consultant for various film and theatre productions. Ieşirea trenurilor din gară is his first film.

Regjisor

Radu Jude

Adrian Cioflâncă

Producent

Ada Solomon

Carla Fotea

Radu Jude

Kinematograf

Marius Panduru

Montazha

Cătălin Cristuțiu

Zërimi

Dana Bunescu

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2020

Kontakti

Taskovski Films
1st Floor, Healthaid House
Marlborough Hill
Harrow, HA1 1UD
London, UK
+44 7562977143
www.taskovskifilms.com