Vivos

Germany, Mexico
2019 — 112 min / Colour

1

Përshkrimi

Vivos është filmi dokumentar i metrazhit të gjatë nga artisti dhe regjisori Ai Weiwei, i cili portretizon ndikimin njerëzor të krizës së vazhdueshme në Meksikë të zhdukjeve të detyruara. Natën e 26 shtatorit, 2014, një varg studentësh nga Kolegji Rural i Mësuesve Ayotzinapa derisa po udhëtonin me autobusë në qytetin e Igualas, u sulmuan brutalisht nga forcat policore dhe sulmues tjerë të maskuar në shtetin Guerrero që vuan nga karteli i drogës. Përgjatë natës, gjashtë njerëz u vranë, dhjetëra disa të tjerë u plagosën, dhe 43 studentë u zhdukën dhunshëm. Duke shfaqur intervista me anëtarë të familjes dhe shokë klase që kanë mbijetuar, si dhe ekspertë të të drejtave të njeriut dhe hetues ndërkombëtar të përfshirë në ngjarje, Vivos përshkruan gjendjen emocionale që përjetojnë familjet. Teksa përballen me mungesën e gjetjes së të dashurve të tyre, jetët e thyera në mënyrë të pandreqshme të familjeve, dhimbja e humbjes së tyre përbëhet nga përpjekjet e përsëritura të autoriteteve hetuese për të çorientuar dhe penguar hetimin zyrtar. Filmi më i fundit i Ai Weiwei që thekson çështjet e padrejtësisë sistemore, Vivos dokumenton aspiratat, solidaritetin shoqëror, dhe jetët e përditshme të familjeve të prekura nga pikëllimi por të vendosura, teksa kërkojnë nga autoritet të pajisen me përgjigje për krimet e kryera atë natë dhe të zbulojnë vendndodhjen e studentëve të zhdukur.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Ai Weiwei is renowned for making strong aesthetic statements that resonate with timely phenomena across today’s geopolitical world. From architecture to social media, Ai uses a wide range of mediums as new ways for his audiences to examine society and its values. Ai was born in Beijing in 1957 and currently resides and works in Berlin and Cambridge. He has made numerous documentaries about social and political issues that have been featured in major film festivals worldwide.

Regjisor

Ai Weiwei

Producent

Ai Weiwei

Kinematograf

Ernesto Pardo

Carlos F. Rossini

Bruno Santamaría Razo

Ai Weiwei

Ma Yan

Montazha

Niels Pagh Andersen

Shfaqjet dhe Çmimet

Sun Dance FF, United States, 2020

Webfaqja Zyrtare e Filmit

http://cinephil.com/2019/12/29/vivos/

Kontakti

Cinephil
18 Levontin Street
Tel Aviv 6511207
Israel
+972 3 566 4129
[email protected]