Collective

Romania, Luxembourg
2019 — 109 min / Colour

1

Përshkrimi

Më 2015, një zjarr në klubin e Bukureshtit Colectiv lë 27 të vdekur dhe 180 të lënduar. Shumë shpejt, viktima të tjera të djegies fillojnë të vdesin në spitale nga plagët që nuk ishin të rrezikshme për jetën. Pastaj një mjek i informon një ekip gazetarësh hulumtues. Një zbulim çon te zbulimi tjetër teksa gazetarët fillojnë të zbulojnë mashtrimin e madh të kujdesit shëndetësor. Kur emërohet ministri i ri i shëndetësisë, ai ofron qasje të paprecedent në përpjekjet e tij për të reformuar sistemin e korruptuar por edhe në pengesat që ai has. Duke ndjekur gazetarët, informatorët, viktimat e djegies, dhe zyrtarët qeveritar, Collective është një vështrim i paepur në ndikimin e gazetarisë hulumtuese në rastin më të mirë

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Alexander Nanau was born in Bucharest and studied directing at the German Film and Television Academy Berlin. He has directed the feature documentaries The World According to Ion B (10) and Toto and His Sisters (14). Collective (19) is his latest documentary.

Regjisor

Alexander Nanau

Producent

Alexander Nanau

Bianca Oana

Kinematograf

Alexander Nanau

Montazha

Dana Bunescu

George Cragg

Alexander Nanau

Zërimi

Michel Schillings

Mihai Grecea

Angelo Dos Santos

Shfaqjet dhe Çmimet

IDFA , Netherlands, 2019

TIFF Toronto, Canada, 2020

One World IHRDFF, Prague, Czech Republic, 2020
Winner Grand Jury Prize

Tromsø IFF, Norway, 2020
Winner Don Quixote Award

Zurich FF, Switzerland, 2019
Winner Golden Eye

Kontakti

Cinephil
Levontin St 18
6511207 Tel Aviv, Israel
+ 97235664129
[email protected]