A Storm Was Coming

Anunciaron tormenta

Spain
2020 — 88 min / Colour

1

Përshkrimi

Më 1904, Ësáasi Eweera, udhëheqësi i fundit vendës Bubi i cili kundërshtonte sundimin spanjoll në ishullin aktual Bioko (Guinea Ekuatoriale) u arrestua nga rojat koloniale dhe u dërgua me forcë në Santa Isabel, kryeqyteti i kolonisë. I burgosur dhe i plagosur në mënyrë fatale, Ësáasi Eweera vdiq tri ditë më vonë. Fshati i tij u dogj dhe shumica e banorëve u zhdukën.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Javier Fernández Vázquez is a filmmaker, anthropologist and visual culture researcher. In 2007 he directed his first work, Señales de Indiferencia / Marks of Indifference, a fiction film which received the award to the best international short film in the Valdivia International Film Festival (Chile).

Shiko Filmin Online

Regjisor

Javier Fernández Vázquez

Producent

Javier Fernández Vázquez

Kinematograf

Lati Maraña AEC

Montazha

Javier Fernández Vázquez

Zërimi

Roberto Fernández

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale Forum, Germany, 2020

Jeonju IFF, South Korea, 2020

FICCI, Cartagena, Colombia, 2020