ENIS SARAÇI

Enis Saraçi filloi redaktimin e filmave në vitin 2011. Ai ka punuar në filma që kanë fituar çmime ndërkombëtare si “In Between” drejtuar nga Samir Karahoda, i cili pati premierën botërore në Berlinale, dhe “Hive” me regji të Blerta Basholli, një tre-fitues i kohës në “Sundance Festival” prestigjioz. Saraci’s gjithashtu ka punuar në filmin ‘Displaced’ të Karahoda, i cili ishte pjesë e konkursit zyrtar në kategorinë e filmave të shkurtër në Cannes Film Festival. Ai aktualisht është duke përfunduar studimet master në redaktimin e filmit në Akademinë ‘FAMU’ në Pragë, Republika Çeke.

RUKEN TEKEŞ

Ruken Tekeş është një eksperte ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, e cila ka punuar për disa vite për Kombet e Bashkuara, si dhe ka ligjëruar në Universitetin Koç. Ajo është një regjisore autodidakte, ku edhe ka filluar të shkruaj skenarë dhe të drejtojë për çështje sociale, politike dhe mjedisore në vitin 2015. Filmi i parë i saj i shkurtër me shumë çmime HEVÊRK / THE CIRCLE ka marrë pjesë në mbi dyqind festivale në mbarë botën dhe është nominuar për Europian Film Award – Europian Short Film 2017. Dokumentari i veçuar i saj AETHER debutoi në premieren e Internatioal Competition of Visions Du Reel 2019, ku edhe fitoi çmimin Golden Orange Jury në Antalya dhe vazhdoi me shfaqje të tjera dhe me çmime të tjera poashtu. Tekes është anëtar i Europian Film Academy.

TOM GRIMSHAW

Tom Grimshaw është një programues dhe kurator filmi i pavarur që aktualisht jeton në Berlin. Ai u diplomua nga Universiteti i Sussex në vitin 2008 me një diplomë në Studimet e Filmit dhe pastaj vazhdoi një MA në Kinematografinë e Dokumentarëve nga Kolegji i Komunikimit në Londër. Për pesë vjet, ai ishte programuesi i lartë në Festivalin e Filmit të Shkurtër në Londër, duke kuruar si programin ndërkombëtar të konkursit ashtu edhe ngjarjet speciale me fokus në kinemanë eksperimentale dhe imazhin lëvizës të artistit, duke paraqitur retrospektiva të kineastëve si Rainer Kohlberger, Anne Charlotte Robinson dhe Colectivo Los Ingrávidos. Ai gjithashtu ka shërbyer në komitetet përzgjedhëse si për Internationale Kurzfilmtage Winterthur ashtu edhe për Filmfest Dresden.