ABBY SUN

Abby Sun është një artiste, programuese filmi dhe studiuese në MIT Open Documentary Lab, ku është studente e diplomuar në Studime Krahasuese të Medias dhe redakton Immerse. Kohët e fundit, Abby duke qenë Kuratore e DocYard, ka bashkë-kuruar My Sight is Lined with Visions: 1990s American American Film & Video with Keisha Knight. Duke u zgjeruar mbi nxitjet programore të këtij të fundit, Abby dhe Keisha lançuan Line of Sight, një suitë e aktiviteteve të zhvillimit të artistëve, në vitin 2021. Abby ka linja nënvizuese në Film Comment, Filmmaker Magazine, Film Quarterly, Hyperallergic, dhe publikime të tjera, ka shqyrtuar aplikimet për BGDM, NEA, SFFILM, LEF Foundation, Sundance Catalyst, si dhe u folën dhe u lehtësuan në panele në TIFF, NYFF dhe festivale të tjerë të filmit.

GÜRCAN KELTEK

E lindur në Izmir, Gürcan Keltek studioi film në Universitetin Dokuz Eylül para se të drejtonte disa filma të shkurtëra përfshirë Overtime (2012), shfaqur në Visions Du Réel. Filmi i tij me gjatësi të mesme Colony (2015) u shfaq në FIDMarseille. Filmi i tij i parë artistik Meteorlar (2017) fitoi më shumë se njëzet çmime përfshirë Çmimin e Parë të Filmit të Lartë dhe Çmimin e Kritikëve të Filmit Boccolino d’Oro në Festivalin e Filmit në Lokarno. Ajo u shfaq në shumë festivale ndërkombëtare të filmit, përfshirë Roterdamin, BAFICI, Viennale, Bordo, Fajr, Hong Kong dhe Shoqërinë e Filmit të Artit të Realit të Qendrës Lincoln. Gulyabani (2018) u shfaq premierë në Festivalin e Shenjave të Jetës në Locarno dhe u shfaq në Tate Modern, Reykjavik, Rotterdam dhe Viennale. Projekti i tij i ardhshëm i filmit artistik New Dawn Fades u zgjodh në Festivalin e filmit L’Atelier of Cannes në 2019.

MAHDI FLEIFEL

I diplomuar në National Film & Television School në Britani të Madhe, Mahdi Fleifel studioi Regji Trilluese me mentor si Stephen Frears dhe Pawel Pawlikowski. Në vitin 2010 ai themeloi kompaninë e filmave Nakba FilmWorks me bazë në Londër. Debutimi i Fleifel i vlerësuar në mënyrë kritike, ‘A WORLD NOT OURS’, mori mbi 30 çmime, përfshirë këtu edhe Berlinale Peace Prize, Edinburgh, Yamagata dhe DOC:NYC Grand Jury Prize.

Në vitin 2016 Fleifel fitoi çmimin Silver Bear për filmin ‘A MAN RETURNED’. Vazhdimi i tij, ‘A DROWNING MAN’, ishte në Offical Competition në Cannes dhe u nominua për BAFTA. ‘I SIGNED THE PETITION’ fitoi Best Documentary Short në IDFA dhe ishte i nominuar për Europian Film Awards në vitin 2018.