IVAN RAMLJAK

Ivan Ramljak është një kritik filmi, drejtor dhe kurator i pavarur. Që nga viti 2013, ai ka qenë duke kuruar një program filmash të shkurtër të quajtur Kratki utorak (‘Short Tuesday’) në kinemanë Tuškanac në Zagreb. Në vitin 2016, ai u bë drejtori artistik i Festivalit të Filmit Tabor në Veliki Tabor. Deri më tani, ai ka drejtuar nëntë filma të shkurtër, një të mesëm dhe një të metrazhit të gjatë, kryesisht dokumentarë. Filmat e tij u shfaqën në më shumë se 80 festivale ndërkombëtare në të gjithë botën dhe fituan disa çmime.

NORIKA SEFA

Norika Sefa është një regjisore e lindur në Kosovë. Filmat e saj janë heterogjenë në stil, duke shkrirë trillime dhe dokumentarë, pjesë që krijojnë atmosferë në vend që t’i përmbahen një tregimi konvencional. Sefa drejtoi filmin e shkurtër Desde Arriba (2020) të xhiruar nën drejtimin e Werner Herzog dhe Kiss me, tani (2020), të dy dokumentarë hibridë. Looking for Venera (2021) është filmi i saj i parë artistik, premierë në IFF Rotterdam, duke fituar Çmimin Special të Jurisë në Konkursin Tiger. Ftesat tashmë e çuan Norikën nëpër institucione të ndryshme prestigjioze të artit dhe kulturës, për të folur për qasjen e saj kinematografike. Norika së fundmi është ftuar për t’iu bashkuar Akademisë Evropiane të Filmit. Ajo tani po zhvillon filmin e saj të ardhshëm artistik.

MARKO STOJILJKOVIĆ

Marko Stojiljković është një kritik filmi i pavarur dhe një kontribues i rregullt në media të ndryshme në Kroaci, Mal të Zi, Slloveni dhe Serbi, si dhe në media ndërkombëtare si Cineuropa dhe Asian Movie Pulse. Ai është një bashkëthemelues i Ubiquarian, një platformë ndërkombëtare e kritikës së filmit në gjuhën angleze kushtuar dokumentarëve, filmave eksperimentalë dhe të shkurtër.