TRUTH DOX

Phantom Parrot

United Kingdom
2023 — 84' / Color

1

Buy Tickets

Përshkrimi

PHANTOM PARROT është një dritare hetuese në privatësinë dixhitale në epokën e informacionit. Filmi ndjek aktivistin e të drejtave të njeriut Muhammad Rabbani teksa ai ndiqet penalisht sipas ligjeve të terrorit për refuzimin e dorëzimit të fjalëkalimeve të pajisjeve të tij elektronike. Ndërsa raportonte për rastin e Rabbani, një gazetar publikon dokumente shpërthyese që vërtetojnë ekzistencën e një programi sekret për mbledhjen e të dhënave (i koduar me emrin Phantom Parrot) në të cilin individët ndalohen në kufi dhe u kërkohet të dorëzojnë pajisjet e tyre elektronike. Pajisjet më pas kopjohen në mënyrë të fshehtë, duke përdorur teknologji pushtuese të njohura si Mjetet Forensike të Pajisjeve celulare. Me akses të paprecedentë si në historinë e Rabbani, ashtu edhe në oficerët e zbatimit të ligjit dhe hetuesit që përdorin Mjetet Forensike të Pajisjeve celulare, PHANTOM PARROT është një eksplorim urgjent, shumëdimensional i spiunazhit, mbikëqyrjes dhe privatësisë moderne në epokën dixhitale.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Kate Stonehill is a Grierson award winning filmmaker whose work explores power and citizenship in the digital age. She experiments with form in her films, playing with genre conventions to investigate truth. She has exhibited work at leading festivals and galleries (BALTIC Centre for Contemporary Art, The Showroom).

Buy Tickets

Regjisorë

Kate Stonehill

Producent

Steven Lake

Kinematografia

Kate Stonehill

Editorë

Emiliano Battista

Vera Simmonds

Webfaqja Zyrtare e Filmit

https://phantomparrot.com/

Kontakti

Steven Lake
[email protected]