Truth Dox

TOMÁS HUDÁK

Tomás Hudák punon në Institutin e Filmit Sllovak, ku ai është përgjegjës për promovimin ndërkombëtar të kinemasë sllovake me fokus në dokumentarët dhe shërben si Drejtues i Ditëve të Industrisë së Bratislavës në Febiofest IFF. I diplomuar në Histori dhe Teori të Filmit, ai ka punuar për festivale të ndryshme filmi për 13 vitet e fundit në pozicione që përfshijnë programim dhe koordinim programesh. Kritikat dhe intervistat e tij filmike mund të gjenden në revista si Senses of Cinema, Desistfilm ose Dok.revue.

EMILIA MAZIK

Emilia është një programuese e pavarur e filmave të shkurtër dhe eksperte e industrisë me bazë në Holandë. Që nga viti 2014, ajo ka shërbyer si programuese në Festivalin Short Waves në Poloni, duke marrë përfundimisht si drejtoreshë të festivalit (2019-2022). Aktualisht, Emilia punon si Shef i Industrisë në Kaboom Animation Festival (Holandë) dhe mban pozicione si anëtare e komisionit përzgjedhës për Film Fest Gent (Belgjikë) dhe Festivalin e Filmit të Shkurtër Glasgow (Skoci). Emilia është gjithashtu pjesë e bordit të Leiden Shorts dhe është një bashkëthemeluese dhe anëtare strategjike e bordit të Talking Shorts, një revistë filmike në internet e fokusuar në mediumin e filmit të shkurtër.

GUGI GUMILANG

Gugi është i vendosur në Xhakartë dhe Berlin, ku aktualisht është emëruar si Drejtor Ekzekutiv për një organizatë fituese të çmimeve: In-Docs, organizata jofitimprurëse pas Docs by the Sea dhe Good Pitch Indonesia. Për më tepër, Dokumentari i Shoqatës së Evropës (DAE) e ka zgjedhur atë në Bordin e tij Ekzekutiv që nga viti 2022. Puna e tij përfshin mentorim/konsultim mbi projektet dhe strategjitë e fushatës me ndikim. Ai gjithashtu ka mbajtur shpesh fjalime rreth praktikave të barabarta ndërkombëtare të bashkëprodhimit. Për më tepër, Gugi ka qenë i përfshirë si programues i ftuar, komision përzgjedhës dhe anëtar jurie për festivale të shumta filmike dhe fonde filmike me reputacion rajonal dhe ndërkombëtar. Ndër to janë: International Documentary Association (IDA), Purin Pictures, DOK Leipzig, Sunny Side of the Doc, Cannes Docs, IDFA Forum, RIDM, CPH:DOX, Points North Institute etj.