National

MAIKE MIA HÖHNE

Maike Mia Höhne është një regjisore, kuratore, nënë. Nga viti 2007 deri në vitin 2019 ajo ishte kuratore dhe drejtuese e Berlinale Shorts. Tani ajo është drejtore artistike e Festivalit Kurzfilm në Hamburg. Ajo punon si kuratore dhe anëtare jurie për fondet e filmit dhe festivalet në mbarë botën. Si profesoreshë e filmit, ajo jep mësim në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Evropë në Hamburg. Fokusi i saj kuratorial është te politika, seksi dhe feminizmi.

SABAHET META

Sabahet Meta ka një përvojë në menaxhimin e projekteve, udhëheqjen krijuese dhe sipërmarrjen kuptimplotë dhe është përfshirë në mënyrë aktive në menaxhimin kulturor që nga viti 2014. Ai është bashkëthemelues i artistëve Kulturalink me qendër në Bernë, objektivi kryesori është konsideruar si i përdorur artistik. si një transformues dhe mjet për promovimin e mirëkuptimit socio-kulturor dhe edukimin e menduarit kritik. Sabo është drejtor artistik i Festivalit të Filmit Kino Kosova. Si iniciator dhe forca shtysë pas festivalit, Sabo ka krijuar një rol të veçantë dhe me ndikim. Ai ka kuruar një platformë që feston fuqinë e kinemasë për të provokuar mendimin, për të sfiduar perspektivën dhe për të bashkuar komunitetet.

THELYIA PETRAKI