INTERNATIONAL SHORTS

DORIAN JESPERS

Dorian Jespers (lindur në Bruksel, 1993) është i diplomuar nga INSAS dhe KASK, dhe ish-rezident i Le Fresnoy. Veprat e tija ndërthurin absurditetin, intimitetin dhe referenca të ndryshme në një vrull të madh audiovizual. Filmi i tij Sun Dog u frymëzua nga një aventurë e çuditshme në Arktikun Rus. Ai u zgjodh Filmi i Shkurtër i Vitit 2020 nga ‘Short Film Conference’ pasi u kualifikua për Ensors, EAs, Oscars me ç’rast fitoi çmime të mëdha në mbarë botën, duke përfshirë çmimin e tigrit në festivalin e Roterdamit. Puna e tij është shfaqur në institucione të artit si MoMA, ‘The Institute of Contemporary Arts in London’ dhe ‘Garage’ në Moskë. Projekti i tij i ri «Loynes» (2024), i vendosur në Liverpool të shekullit të 19-të, u prezantua në seksionin WiP të festivalit të filmit në Kanë.

NINA RODRÍGUEZ

Nina Rodríguez ka në një përvojë të gjerë në kurim të festivaleve ndërkombëtare të filmit dhe ngjarjeve të tjera të industrisë. Ajo ka një MA në ‘The Presentation and Preservation of the Moving Image’ nga Universiteti i Amsterdamit në bashkëpunim të ngushtë me ‘EYE Film Archive’. Që nga viti 2006, Nina është Drejtuese e Programimit në ‘Guanajuato International Film Festival’, ku themeloi disa iniciativa për zhvillim të talenteve. Pas bashkëpunimit me Festivalin e Filmit në Abu Dhabi, ajo aktualisht është menaxhere e programit të industrisë në Qumra, një iniciativë e Institutit të Filmit në Doha që ofron mentorim për projekte ndërkombëtare të filmit nga zhvillimi fillestar e deri në pas-produksion. Nina shërbeu gjithashtu si Koordinatore Akademike për Rezidencën Meksikane të Filmit ‘Pueblo Mágico’ dhe ishte një producente ekzekutive në skitë e Viktor Jakovle, Brimstone dhe Glory. Në vitin 2020, ajo themeloi ‘Compartimento Cinematografico’–një kinema të pavarur në San Miguel de Allende.

SIMON ELLIS

Filmat me metrazh të shkurtër të Simonit janë shfaqur në shumë festivale dhe kanë marrë çmime si Çmimin Ndërkombëtar të Jurisë në Sundance, Filmin më të Mirë të Shkurtër në BIAs dhe nominime në BAFTA dhe në Akademinë Evropiane. Duke punuar në fiksion, animacion, dokumentar hibrid dhe interaktiv, puna e tij u prezantua në kolektiv në shfaqje të dedikuara retrospektive në mbi 20 festivale ndërkombëtare të filmit. Simon vazhdon të marrë pjesë në shumë festivale si regjisor ose si juri dhe ka mentoruar regjisorë të filmave të shkurtër si në Mbretërinë e Bashkuar dhe jashtë shtetit.