Green Dox

CECILIA BARRIONUEVO

Cecilia ka një diplomë Bachelor në Komunikim nga Universidad de Córdoba dhe Master në Filmim Dokumentar nga Universitat Autonoma de Barcelona. Ajo ishte drejtore artistike e Mar del Plata IF midis 2018 dhe 2021 dhe anëtare e ekipit të programimit të festivalit që nga viti 2010. Cecilia kishte qenë bashkëprogramuese për Skenat fqinje: Kinemaja e Re Latino-Amerikane në Film në Lincoln Center dhe këshilltare programi për Antofacine në Kili. Ajo ishte kuratore e Documenta Madrid dhe ka kuruar programe speciale për UnionDocs, MACBA, Museo Reina Sofa dhe La Casa Encendida, ndër të tjera. Në vitin 2020, asaj iu dha titulli i nderit "Kvaliere e Arteve dhe Letrave" nga Ministria Franceze e Kulturës. Ajo ka qenë anëtare e Bordit Këshillimor për Qendrën e Studimit të Filmit në Universitetin e Harvardit, si dhe Studiues Vizitues në Qendrën David Rockefeller për Studimet e Amerikës Latine në Harvard.

ARTAN SADIKU

Artan Sadiku është një filozof, studiues dhe veprimtar anarkist nga Shkupi dhe interesat e tij janë teoritë e temës, të menduarit queer, ekonomia politike, kultura nëntokësore dhe praktikat autonome në shoqëri dhe arte. Ai është një nga themeluesit e lëvizjes Solidarnost, Qendrës Sociale autonome Dunja dhe Shkollës së pavarur për Politikë dhe Kritikë në Shkup. Për shumë vite ai ishte një nga redaktorët e revistës filozofike Identities dhe bashkëpunëtor i Le Monde Diplomatique. Ai aktualisht është duke hulumtuar improvizime eksperimentale në imazhe dhe tinguj. Libri i tij i fundit "Politika subjektive" u botua këtë vit dhe aktualisht po shkruan mbi teoritë e seksualitetit. Aktualisht ai organizon festivalin vjetor CRIC për kulturë kritike që mbahet në Shkup.

VIERA CÁKANYOVÁ

Viera Cákanyová lindi në 1980 në Bratislavë. Ajo studioi për skenar në Akademinë e Arteve Performuese në Bratislavë dhe filma dokumentarë në Akademinë e Arteve Performuese në Pragë. Në punën e saj ajo kombinon praktikat e dokumentarit, fiksionit dhe animacionit dhe eksploron kufijtë midis këtyre kategorive. Me kolegë të tjerë ajo drejton një kompani prodhimi guca films, me bazë në Sllovaki, e fokusuar në prodhimin e filmave të regjisorëve të rinj në zhvillim nga rajoni. Përveç realizimit të filmave të saj, ajo bashkëpunon edhe në projekte të tjera të pavarura filmike si skenariste dhe montazhere. Filmat e saj të fundit Frem (2019), White on White (2020) dhe Shënime nga Eremoceni (2023) janë prezantuar në shumë festivale ndërkombëtare të filmit dhe kanë fituar disa çmime. Frem dhe Notes nga Eremocene patën premierën e tyre ndërkombëtare në Berlinale në seksionin e Forumit.