Should I Stay or Should I Go: Films on Migration

Those Who Feel the Fire Burning

United States, Netherlands
2014 — 74' / Color

1

Përshkrimi

Nata është e zezë si korbi, deti i stuhishëm. Valët e egra thyejnë një varkë të vogël plot me refugjatë, ku një vajzë vajton se nuk do që të shkojë në Evropë. Papritmas një i moshuar bie nga varka. Më kot përpiqet të kap duart që duan ta shpëtojnë. Dritat shumë ngjyrëshe shkëlqejnë mbi një qytet të ngarkuar që duket nga lart. Nga ajo pikë, burri i zhytur e sheh realitetin nga një tjetër dimension. Në formë poetike dhe jo-konvencionale, Those Who Feel Fire Burning dokumenton një problem serioz shoqëror: situatën e pashpresë të refugjatëve të cilët në të vërtetë e arrijnë kalimin të gjallë.

Biografia e Regjisorëve

Morgan graduated from the Netherlands Film Academy in 2012 with the experimental documentary A Twist in the Fabric of Space. This film was selected for the IDFA Student Competition and awarded with the VPRO Documentary Award 2012 and a Netherlands Film Fund wildcard.

Regjisorë

Morgan Knibbe

Producent

Frank Hoeve

Katja Draaijer

Kinematografia

Morgan Knibbe

Editorë

Xander Nijsten

Zërimi

Taco Drijfhout

Kontakti

BALDR Film BV
Oudezijds Achterburgwal 77
1012 DC Amsterdam, The Netherlands
+ 31 20 303 2670
[email protected]