Should I Stay or Should I Go: Films on Migration

Stop Over

L'Escale

France, Switzerland
2013 — 100' / Color

1

Përshkrimi

Një banesë modeste në Athinë është bërë stacion i shpirtrave të humbur të emigrantëve ilegal iranian të cilët po kërkojnë transit për në një jetë më të mirë në Perëndim. Të pritur nga Amir zemërgjeri, edhe vetë një emigrant, këta burra e gra të fundosur janë braktisur në një harresë çnjerëzuese derisa përpiqen të mbajnë dokumentet e falsifikuara dhe kontaktet me kontrabandistët që do tu lejojnë atyre një udhëtim të sigurt për në destinacionin e fundit. Shumica filluan si të fuqishëm, të shkolluar dhe me disa mjete, por premtimet e rreme dhe mashtrimet e hapura i kanë lënë ata të ngecur në një situatë të pafavorshme.

Biografia e Regjisorëve

Kaveh Bakhtiari was born in Tehran, and grew up in Switzerland, where he moved at the age of 9. His film studies at ECAL in Lausanne (1999-2003), Bakhtiari first drew attention with his first short film, “The Suitcase” (2007), which was selected for and has won awards in many festivals around the world...

Regjisorë

Kaveh Bakhtiari

Producent

Elisabeth Garbar

Heinz Dill

Olivier Charvet

Sophie Germain

Kinematografia

Kaveh Bakhtiari

Editorë

Charlotte Tourres

Kaveh Bakhtiari

Sou Abadi

Zërimi

Etienne Curchod

Kontakti

Doc & Film International
13 Rue Portefoin,
75003 Paris, France
+33 1 42 77 56 87
[email protected]