Should I Stay or Should I Go: Films on Migration

Of Stains, Scraps & Tires

Austria, France
2014 — 19' / Color

1

Përshkrimi

Motorët, boshtet, cilindrat – përbërësit e lumturisë. Çka do që nuk mund të ri-shitet në Evropë dërgohet në Afrikë nga mjeshtri i mbeturinave të Ezbergut. Lumturia gjendet në paratë e fituara lehtë (rrallë), bukurinë e një makine të punuar nga njeriu (rrallë), dhe në lirinë reale dhe të imagjinuar të rrotave. Poezia audio-vizuale e garazhës, pjesë të mbetura dhe fushës së topit me ngjyrë shoqërohen nga një tjetër mjeshtër i makinave, Bobby Sommer, duke e përsëritur një poemë nga Bertolt Brecht për veturat që këndojnë të Steyr. Derisa premton veturat e rehatisë së qetë, teksti i reklamës nuk e fsheh lidhjen e tyre me industrinë e armëve.

Biografia e Regjisorëve

Sebastian Brameshuber, b. 1981 in Austria, studied scenography at the University of Applied Arts Vienna. His earlier films stand in the tradition of so-called Austrian Avant-garde cinema.

Regjisorë

Sebastian Brameshuber

Producent

Gabriele Kranzelbinder

Kinematografia

Klemens Hufnagl

Editorë

Sebastian Brameshuber

Zërimi

Hjalti Bager-Jonathansson

Marco Zinz

Kontakti

sixpackfilm
Vienna, Austria
+43 1 526099015
[email protected]