Should I Stay or Should I Go: Films on Migration

Minor Border

Austria
2014 — 25' / Color

1

Përshkrimi

Që kur kufiri në mes të Austrisë dhe Hungarisë u bë “kufi Shengen”, duket që e ka humbur kuptimin e tij. Për këtë arsye stacionet kufitare, në mesin e tyre edhe “kalimi i vogël kufitar” Nickelsdorf/Hegyeshalom po largohen. Kufiri ngulmon si në aspektin kulturor ashtu edhe shoqëror, bazuar në fyerjet e rritura historikisht dhe ligjet e reja Evropiane. 25 vite pas rënies së Perdes së Hekurt, kufiri akoma ekziston si ndarje në të hyra dhe standarde jetësore. Dhe për ata që udhëtojnë në dhe brenda Evropës pa të gjitha dokumentet e nevojshme, kufiri nuk është më një vijë për tu kaluar.

Biografia e Regjisorëve

Lisbeth Kovacic was born 1978 in Graz. Since High school she has worked in the field of theatre as an assistant director, technician, producer and also actress and was part of the theatre collective Volxtheater Favoriten/Volxtheater Karawane. 2000 she finished the College for Photography and AV-Media in Vienna, then studied Theater- Film and Media Science at the University of Vienna.

Regjisorë

Lisbeth Kovacic

Producent

Lisbeth Kovacic

Kinematografia

Lisbeth Kovacic

Editorë

Lisbeth Kovacic

Zërimi

Oliver Brunbauer

Kontakti

Lisbeth Kovacic
Gartengasse 19a/11, 1050, Wien
+436605791294
[email protected]