Pra, çfarë po ndodh në Kosovë kohët e fundit? Nga lindi e gjitha kjo dhe a duhet të habitemi me të? A është herët për ta quajtur atë Valë të Re të Kosovës dhe çfarë duhet për të ruajtur këtë prani ndërkombëtare në vitet e ardhshme tani që standardi është vendosur lart?

Për të diskutuar këtë dhe çështje të tjera, një grup i kineastëve të rinj dhe premtues kosovarë, siç janë fituesi i trefishtë i Sundance Blerta Basholli dhe Samir Karahoda, i nominuari i Festivalit të Filmit në Kanë për kandidaturën e Filmit të Shkurtër Evropian të EFA, do të bashkohen me përfaqësues të industrisë nga Evropa, përkatësisht Wouter Jansen, kreu i ndërmarrjes së shitjeve te Square Eyes dhe Brigid O’Shea, bashkë-drejtor i Shoqatës së Dokumentarëve të Evropës.

Paneli do të moderohet nga kritiku dhe programeri i filmit Neil Young.