26/08/2020

Dhe... Sinjali jashtë rrezes!

Edicioni special i 19-të i DokuFest, i mbajtur nga 7 gushti deri më 25 gusht, u mbyll.

25/08/2020

DokuTalks: Thyerja si Krijim

Paneli i i fundit i diskutimeve i mbajtur të hënën nën DokuTalks mblodhi së bashku Marija Jovanović, Lana Nikolić, Eroll Bilibani, Alba Jakupi, Anja Jokić, Gent Thaçi, Olivera Mitić dhe Katarina Čežek për të folur për atë çfarë bashkë do të thotë në të vërtetë.

24/08/2020

ANDREI TARKOVSKY. A CINEMA PRAYER

I biri i mjeshtrit të filmit rus e bënë një dokumentar të vlefshëm për trashëgiminë e të atit.

23/08/2020

Radio ndezur; Kërcimi i Fundit

DokuFest pati kënaqësinë të kishte Altin Boshnjakun si artistin e fundit performues në skenën virtuale të festivalit.

23/08/2020

Recension nga MTR: Irradiated

Regjisori i njohur kamboxhian Rithy Panh i shpie shikuesit në një studim ngatërrues dhe artistik të fuqisë brejtëse të së keqes në ekzistencën njerëzore.

22/08/2020

Transmetime të Mjegullta

Zitroni dhe Sven Schwarz u bënë bashkë më 21 gusht për të transmetuar disa tinguj të festivalit nga Hamburg drejt e në Prizren, dhe sigurisht më pas në mbarë botën.

20/08/2020

Sonic Transmissions mbajnë emrin Nurkollari

Dyshja Nurkollari nxorri koleksionin e mahnitshëm të vinylave Rock-n-Roll dhe luajti me to për një orë dhe njëzet minuta.

20/08/2020

DokuTalks: Ri-imagjinimi i bashkëpunimit kulturor

Teesa Bahana, Linda Llulla-Gashi, Hanna Tsyba dhe Pooja Sood diskutuan për të ardhmen e Bashkëpunimit Kulturor.

20/08/2020

Vazhdon partneriteti afatgjatë i Bankës ProCredit me DokuFestin

Banka ProCredit edhe sivjet ka vazhduar traditën e mbështetjes së DokuFestit, si sponzor gjeneral. Ky bashkëpunim kishte filluar 16 vjet më parë me synimin për fuqizimin e skenës kulturore dhe rritjen ekonomike në Kosovë.

19/08/2020

DokuTalks: Festivalet e filmave në sferën virtuale

Orwa Nyrabia (IDFA), Cíntia Gil (Sheffield Doc/Fest), Veton Nurkollari (DokuFest), Shane Smith (Hot Docs) dhe Emilie Bujès (Vision du Rëel) diskutuan sfidat dhe mundësitë e zhvendosjes së festivaleve në sfera virtuale.

19/08/2020

FRIEDKIN UNCUT

Dok kronika e mjeshtrit origjinal të filmbërjes William Friedkin.

18/08/2020

DokuTalks: Kriza aktuale e medias

DokuTalk i 17 gushtit u përqendrua në gjendjen kritike të mediave në Ballkan.

18/08/2020

KUBRICK BY KUBRICK

Audio intervista të rralla me mjeshtrin e kinemasë Stanley Kubrick ngrisin një përzgjedhje verbuese të momenteve më të pavdekshme të filmave të regjisorit të ndjerë.

17/08/2020

Sonic Transmissions kësaj here nga Berlini

Dana Ruh nisi performancën e datës 15 gusht, e ndjekur direkt më pas nga Hajdar Berisha.

17/08/2020

DOKU.TECH: Bëje, Thyeje, Ndërtoje, Ndaje

Në edicionin e shtatë të DokuTech Lekë Zherka ka folur për Bonevet, derisa Rron Cena na ka njoftuar me Formon.

17/08/2020

DokuTalks - Green Talks: Demokracia e Energjisë në Kosovë

Agim Mazreku ka diskutuar këtë çështje me: Monique Segarra, Mike Ewall, Rinora Gojani dhe Lulzim Syla.

15/08/2020

SONIC TRANSMISSIONS: Prej Vjenës, me dashuri

Steve Michael, Max Kernmayer dhe Drenique ishin artistët që performuan live më 14 gusht.

15/08/2020

Recension: Good Night

Historia e dy fëmijëve të cilët arrijnë të dalin nga telashi…

15/08/2020

Recension: Hello Ahma

Në këtë histori që të ngroh zemrën e që ka të bëjë me mënyrat imagjinare të një fëmije për tu marrë me vdekjen, dy bota ndeshen me njëra tjetrën.

15/08/2020

Recension: A Sister and a Brother

Sa i përket vetë tregimit, ai është pothuajse aq i mjegullt sa edhe brendësitë në të cilat luan.

15/08/2020

DokuFest paraqet programin EFA Shorts

Temat që trajtohen në këto filma të shkurtër janë tejet të larmishme.

14/08/2020

DokuTalks: Zbatimi i mësimeve nga e shkuara

Gjatë diskutimit, folësit ndanë dhe shkëmbyen njohuritë dhe përvojat e tyre në lidhje me qasjen artistike dhe gazetareske ndaj fakteve dhe të vërtetës, rishkrimin e historisë dhe lidhjet që ndajnë e bashkojnë të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen.

14/08/2020

Recension: Terminal

Terminali është një tregim misterioz për një zonjë të moshuar…

14/08/2020

Recension: 16. December

Filmi nuk e trajton vetëm mizogjininë, ai shfaq pasojat e pranimit të saj.

14/08/2020

Recension: Mizaru

Historia e endur hollë flet për abuzimin e pushtetit dhe hipokrizinë në një shoqëri…

14/08/2020

Recension: Infidel

A mundet që një person thjesht të rikthehet në shoqëri? Po me stigmën, a qëndron ajo përgjithmonë?

14/08/2020

DokuTalks: Përtej 2020, drejt një normaliteti të ri

Biseda e Serner dhe O’Shea kishte si qëllim adresimin e një serie hapash lehtësuese për të përqafuar një botë përtej vitit 2020, quajtur ndryshe dhe “normaliteti i ri”.

12/08/2020

Recension: Soon It Will Be Dark

Ky film është edhe një studim lirik i ndërveprimit të njerëzve me mjedisin.

12/08/2020

Recension: Once Upon a Youth

Filmi Once Upon a Youth i Ivan Ramljak është udhëtimi personal i regjisorit në rindërtimin e miqësisë së rinisë...

12/08/2020

Recension: Mayor

Mayor është një film i rëndësishëm dhe në kohën e duhur.

12/08/2020

DokuKids me 12 filma për fëmijë

Të gjitha histori e mesazhe shumë frymëzuese, jo vetëm për fëmijët, por dhe për të gjithë familjen, pasi të gjithë ne do mund të nxirrnim një mësim.

12/08/2020

Rebel si National

Një thirrje në formë proteste për përmirësim, duke ripërkufizuar kështu shqetësimet e gjykuara si parësore nga më të vjetrit.

11/08/2020

Recension: Homelands (2020)

Disa pyetje ngrihen nga Homelands, sa prej tij është dokumentar dhe sa është trillim qendrorja.

11/08/2020

Recension: Speak So I Could See You

Një kryevepër dhe një nga dokumentarët më të mirë në qarkun e festivalit tani.

11/08/2020

Recension nga Modern Times Review: Aswang

Disa shohin njeri-ujk, disa vampir.

10/08/2020

Recension: COUP ‘53

Një ndërthurje e së kaluarës dhe së tashmes e cila krijon një lidhje kohore që mund të jenë po aq çliruese sa edhe dënuese.

09/08/2020

Rinesance në Sonic Transmissions

Artisja kosovare Rinesa Qeriqi hapi zyrtarisht Sonic Transmissions, që përmbledh performancat muzikore të edicionit të 19-të të DokuFest, të quajtura ndryshe nga publiku dhe si DokuNights Virtuale.

09/08/2020

DokuFest XIX do të ngelet në kujtesën e gjithkujt

Si shumëçka tjetër dhe DokuFest ka kaluar online këtë edicion, duke mundësuar për publikun një program të plotë e një eksperiencë kinematografike të pacenuar.

08/08/2020

Në ajër: Dashuri, pandemi dhe DokuFest

Pra, dhe pse shumë gjëra kanë ndryshuar, DokuFest vazhdon të jetë për të ardhmen e për kulturën, e sidomos për njerëzit.

08/08/2020

Të bashkuar në distancë

Sërish erdhi koha për tu bërë bashkë në DokuFest - por kësaj here në distancë.