Should I Stay or Should I Go: Films on Migration

The Shelter

L’Abri

Switzerland
2014 — 101' / Color

1

Përshkrimi

Është dimër në një strehimore emergjente për të pastrehët në Lozanë. Cdo natë në derën e këtij institucioni pak të njohur në bodrum zhvillohet rituali i njëjtë i hyrjes, që rezultojnë me konfrontime që nganjëherë mund të jenë të dhunshme. Ata që janë në detyrë në strehimore kanë detyrë të vështirë që të 'përzgjedhin të varfërit": gratë dhe fëmijët të parët, pastaj burrat. Ndonëse kapaciteti total i strehimores është për 100 vetë, vetëm 50 'të zgjedhur' do të futen dhe pranojnë ushqim të nxehtë dhe shtrat. Të tjerët e dinë se do të jetë natë e gjatë.

Biografia e Regjisorëve

Fernand Melgar born in 1961 in Tangiers, Morocco. Joint Swiss and Spanish citizenship. Since 1963 lives in Lausanne. Self-taught. Since 1985 independent director and producer. 2006 Swiss Film Prize, Best Documentary Film for “EXIT, le droit de mourir” (EXIT, The Right To Die). 2012 Swiss Film Prize, Best Documentary Film for “Vol spécial”.

Regjisorë

Fernand Melgar

Producent

Fernand Melgar

Kinematografia

Fernand Melgar

Editorë

Karine Sudan

Ruis Pires

Zërimi

Etienne Curchod

Kontakti

CAT&Docs
18, rue Quincampoix
FR – 75004 Paris
+33/1/44 59 63 53
[email protected]