Should I Stay or Should I Go: Films on Migration

Logbook Serbistan

Serbia
2015 — 94' / Color

1

Përshkrimi

Emigrantët ilegalë dhe azil kërkuesit në Serbi, të vendosur në qendra azili pas udhëtimeve të tyre dramatike nga zonat e Afrikës Veriore, Lindjes së Afërt dhe të Mesme, të shkatërruara nga lufta e të prekur nga varfëria kalojnë një periudhë adaptimi me jetën dhe rrethanat shoqërore në Serbi. Në shumicën e rasteve, sidoqoftë, qëllimi i tyre është të arrijnë në një nga shtetet e BE-së. Doku-drama është një hapësirë edhe për ta, ku pavarësisht kontekstit politiko-shoqëror në të cilin gjenden, ata shfaqin vlerat e tyre individuale, duke u bërë heronj me të cilët shikuesit mund të identifikohen dhe fatin dhe luftën e të cilëve ata mund t’i kuptojnë.

Biografia e Regjisorëve

Želimir Žilnik (born in Niš in 1942; currently living and working in Novi Sad) has written and directed numerous feature and documentary films which have reaped many awards at domestic and international film festivals. Žilnik is renowned as an initiator of the "docudrama" genre. From the very beginning his films have focussed on contemporary issues, featuring social, political and economic assessments of everyday life.

Regjisorë

Želimir Žilnik

Producent

Sarita Matijević

Kinematografia

Miodrag Milosević

Orfeas Skutelis

Editorë

Vuk Vukmirović

Zërimi

Filip Vlatković

Kontakti

Playground Produkcija
Njegoševa 16
21 000 Novi Sad, Serbia
+381 63 540493
[email protected]