Balkan Dox

Bicentenario

Canada, Colombia
2020 — 43 min / Colour

1

Përshkrimi

Në përvjetorin e 200-të të udhëtimit çlirimtar nëpër Kolumbi të Simon Bolivarit, Bicentenario reflekton për pasojat e mëdha të trashëgimisë së Çlirimtarit, një trashëgimi e mbajtur gjallë nëpër një varg të gjerë të ritualeve të qëllimshme dhe të pavëmendshme të përkujtimit. Duke thirrur shpirtin e Bolivarit saktësisht në peizazhet e njëjta ku kanë ndodhur betejat, Bicentenario shpalos ritualet shoqërore bashkëkohore që përjetësojnë dhunën e vazhdueshme që rri thellë brenda nënvetëdijës shoqërore dhe politike. Dyqind vjet pas fushatës së tij, shpirti dhe trashëgimia e Simon Bolivar është bërë një përzierje e misticizmit politik, doktrinës së padiskutueshme dhe enigmës – ose ndoshta një mallkim që është ngulitur në imagjinatën kolektive të një kontinenti të tërë. Është ky mallkim ai të cilin Bicentenario kërkon t’i lutet dhe ndoshta ta çlirojë nga shpirti i keq.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorëve

Pablo is a filmmaker and camera person working mainly in documentary. His films have played at international film festivals including Rotterdam, Camden IFF, Hot Docs, Visions du Reel, and RIDM. His credits include PRESIDIO MODELO (2009) winning the Best Experimental Student Film Award at Montreal FF. JELENA'S SONG (2010), which he created with the National Film Board of Canada; and the short documentaries CUANDO SUENA EL CLARÍN (2012), SPEAKING INTO THE AIR (2015) International FF Rotterdam and LA PESCA (2017) which was the winner for best short at Visions du Reel. Alvarez-Mesa holds a BFA at Simon Fraser University and an MFA in Film Production from Concordia University.

Buy Tickets (Cinema)

Regjia

Pablo Álvarez Mesa

Producent

Pablo Álvarez Mesa

Kinematografia

Pablo Álvarez Mesa

Editimi

Pablo Álvarez Mesa

Zëri

Pablo Álvarez Mesa

Shfaqjet dhe Çmimet

Berlinale, Germany, 2021

MoMA Doc Fortnight, United States, 2021

FICUNAM, Mexico, 2021

Punto de Vista, Spain, 2021
Special Mention