Bring Down The Walls

United States, Germany
2020 — 88 min / Colour

1

Përshkrimi

Bring Down The Walls vështron kompleksin industrial të burgut në SHBA përmes lenteve të muzikës haus dhe jetës së natës. Lidhja vjen nga vitet në të cilat Phil Collins punoi me burra të burgosur në Sing Sing, një burg i sigurisë së lartë në pjesën e sipërme të Nju Jorkut. Pasi iu refuzua qasja, Collins incizoi një përmbledhje të këngëve klasike haus me vokalistë që paraprakisht kishin qenë të burgosur, dhe ndërtoi një hapësirë komunale në zemër të gjykatës së qarkut të Manhattanit kushtuar luftës për drejtësi sociale dhe prishje të burgut. Gjatë ditës, diskutimet bëheshin nga njerëz që janë ndikuar direkt nga sistemi i burgut. Natën, transformohej në një festë vallëzimi të udhëhequr nga Di Xhej, performues dhe kolektive nga skenat e klubeve më të njohura të Nju Jorkut. Duke kombinuar këto fije, Bring Down the Walls propozon pistën e vallëzimit si një hapësirë reale dhe metaforike të çlirimit personal dhe kolektiv, dhe mënyrave të reja të cilat mund ti bashkojmë si shoqëri.

Trailer Zyrtar

Biografia e Regjisorit

Phil Collins is a visual artist and filmmaker based in Berlin and Wuppertal. Since the late 1990s his diverse practice, which looks at the intersections of art, politics and media, has been recognised for its commitment to social reality and lived experience. Over the years, Collins has worked with various popular formats – from documentary, karaoke and reality television to soap opera, teleshopping, music video and anime – and has collaborated with, amongst others, disco-dancing Palestinians, fans of The Smiths across three continents, Kosovar Albanian refugees, the youth of Baghdad, anti-fascist skinheads in Malaysia, the homeless population of Cologne, teachers of Marxism-Leninism from the former German Democratic Republic, men incarcerated at one of the United States’ largest prisons, and prisoners, pensioners, school kids and a symphonic orchestra in Glasgow.

Buy Tickets Shiko Filmin Online

Regjisor

Phil Collins

Producent

Sinisa Mitrovic

Kinematograf

César Martinez

Adam Newport-Berra

Phil Collins

Sinisa Mitrovic

Montazha

Stefan Ramírez Pérez

Zërimi

Jochen Jezussek

Shfaqjet dhe Çmimet

Cinéma du réel, France, 2020
Special Mention Original Music Award

IFFR Rotterdam, Netherlands, 2020

CPH:DOX, Denmark, 2020

Sheffield Doc/Fest, United Kingdom, 2020

Kontakti

Shady Lane Productions
10117 Berlin, Germany